...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Festiwal Czekolady pełen słodkości i odwiedzających

Mimo trudnych czasów dla eventów, targów i festiwali, Festiwal Czekolady WeForm po raz trzeci odbył się w Sandomierzu. I okazał się ogromnym sukcesem.

Od piątku do niedzieli sandomierski rynek zapachniał czekoladą. To za sprawą ponad 50 wystawców, którzy zagościli tam w ramach 3 edycji Festiwalu Czekolady i Słodyczy WeForm. Czekolada bean-to-bar, ręcznie robione praliny, trufle, figurki z czekolady i czekolada pitna, a nawet oscypki w czekoladzie - to wszystko było do dyspozycji zwiedzających, którzy dopisali tak jak w latach poprzednich, mimo obecnej sytuacji epidemiologicznej. Oprócz tego, mogli zaopatrzyć się w rzemieślnicze słodkości, m.in. oryginalne greckie chałwy, baklavy. lizaki, sękacze, brownie i wiele innych. Rzemieślnicze były też trunki alkoholowe i pamiątki z Sandomierza.  

 


Ogromnym zainteresowaniem cieszyło się stoisko Beskid Chocolate, które oferowało czekoladę do picia, napój czekoladowy Arriba Cacao Brew oraz bean-to-barowe tabliczki. Hitem była premierowa czekolada z oscypkiem i żurawiną. Nowością była również czekolada surowa, czyli wytwarzana z nieprażonego ziarna. A także kolejna tabliczka w linii czekolad piwnych, czyli mocno chmielowa i wytrawna Ipa.

 


Od kilku lat poprzez udział w tym wydarzeniu budujemy silną i rozpoznawalną markę - mówi Ryszard Dziwisz, czekoladnik z Kazimierza, który wystawia się na Festiwalu Czekolady WeForm od samego początku. - Na przełomie dwóch ostatnich lat widzę dużą zmianę w konsumentach, którzy stają się bardziej świadomi swoich decyzji zakupowych. Ludzie chętnie kupują nasze tabliczki z miksem liofilizowanych owoców,  wędzone śliwki w czekoladzie, trufle, więc festiwal opłaca nam się finansowo, ale dla mnie ogromną korzyścią są zawierane tu znajomości. Dzięki temu mam kontakt z innymi rzemieślnikami, z którymi wymieniamy się doświadczeniem i wiedzą - mówi właściciel Manufaktury u Dziwisza.

 


Podobne korzyści z udziału w festiwalu widzi właścicielka lokalnej manufaktury czekoladowych słodkości, Angelika Rozmus-Dworzecka, dla której ta edycja też nie była pierwszą. - Naszym tegorocznym hitem była pralina o smaku landrynka, ale też pralina lawendowa lub wędzona, po które to ludzie przychodzili specjalnie, pamiętając nasz z zeszłych lat. Biznes to przede wszystkim relacje, a tu można je nawiązać i podtrzymywać - deklaruje właścicielka Czekoladowej Chatki.

 


Niemałym zaskoczeniem były smaki czekolad, takie jak Garam Masala lub czekolada ajurwedyjska marki Gang Czekoladożerców, która ze względu na właściwości wirusobójcze, odkażające i rozgrzewające cieszyła się ogromnym zainteresowaniem wśród kupujących. Smakowe ciekawostki były też udziałem stoiska polskich dystrybutorów marki Zotter z Austrii. Czekolada o smaku coli i popcornu, nadziewana serem z rodzynkami i orzechami albo tabliczka z algami i karmelem. Pojawiły się też słodkie kremy, w tym smarowidło konopne.

 


Tradycyjnie, przy okazji festiwalu, odbyła się również akcja krwiodawstwa. W ramach tegorocznej edycji udało się zebrać rekordową ilość krwi dla potrzebujących. Pozostałe części programu, takie jak warsztaty dla dzieci, pokazy kulinarne, koncerty, a przede wszystkim cieszący się ogromnym zainteresowaniem Konkurs Tortów, w tym roku nie znalazły się w programie. Ale to nie ostatnia edycja Festiwalu Czekolady i Słodyczy WeForm w tym sezonie. Jeśli sytuacja epidemiologiczna nie pogorszy się, te atrakcje znów pojawią się podczas nadchodzących imprez w Krakowie i Katowicach. 

 



Bieżące wydanie czasopisma

Lekko i kolorowo - jesień z nowym Mistrzem Branży. Niebieski chleb, czarna beza, czekoladowa anatomia i desery ze szczawiem - to tylko niektóre smaczki, które znajdziecie na łamach jesiennego wydania.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji