...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Valrhona C3 Competition

Po raz piąty szefowie kuchni i cukiernicy pracujący w restauracji będą mieli okazję wykazać się kunsztem w pracy z jedną z najlepszych czekolad świata. Jak będzie wyglądać ich droga do finału konkursu w Nowym Jorku?

Głodni wyzwań i… czekolady? Tylko do 31 października jest czas, by zgłosić swój udział w konkursie Valrhona C3 Competition. Konkurs otwarty jest wyłącznie dla profesjonalistów związanych z branżą restauracyjną, powyżej 21. roku życia. To już 5. edycja konkursu, który odbywa się od 2008 r. Tegorocznym tematem jest MANJARI 64% - ciemna czekolada z najwyższej jakości rzadkich ziaren pochodzących z Madagaskaru, produkowana przez firmę Valrhona. To ona jest motywem przewodnim każdego z dwóch  etapów, przez który muszą przebrnąć kandydaci, którzy mają apetyt na wielki finał. Ten odbędzie się w Brooklinie, w Nowym Jorku w październiku 2018.

W pierwszym etapie konkursu (preselekcje) zgłaszający się kandydaci muszą przesłać online swoją oryginalną recepturę na deser na talerzu oraz nadziewane praliny (wraz z zdjęciem). Czekolada (MANJARI 64%) powinna być głównym składnikiem zarówno pod względem wizualnym jak też smakowym (składników receptury). Preselekcja ma na celu wyłonić 6 uczestników z 8 regionów: Francja, Hiszpania, Włochy, Skandynawia, pozostała część Europy, Ameryka, Azja oraz Bliski Wschód (w sumie 48 osób).

W kolejnym etapie wyłonieni uczestnicy wezmą udział w "taste-based selection", w którym zawodnicy będą walczyli smakiem swoich deserów i nadziewanych pralin. Oprócz smaku, kryterium oceny obejmuje również oryginalność receptury, tekstury, wygląd, interpretację tematu przewodniego. "Taste-based selection" zaplanowano w terminie od 15 stycznia do 30 kwietnia 2018 r.

Wielki międzynarodowy finał odbędzie się w październiku 2018 r. w Brooklyn Expo Center (Nowy Jork), podczas Międzynarodowego Kongresu Szefów Kuchni. O szczegółowym regulaminie oraz dokładnej dacie wydarzenia finaliści zostaną poinformowani w czerwcu 2018 r. Nagrodą, prócz pucharu mistrza, jest czek na 3000 euro.

By wziąć udział w konkursie, należy przesłać zgłoszenie do północy 31 października 2017 r. Oprócz wypełnionego formularza zgłoszeniowego należy dołączyć recepturę wraz z listą składników. Więcej informacji można znaleźć na stronie http://www.c3.valrhona.com. Regulamin konkursu TUTAJ


Bieżące wydanie czasopisma

Lekko i kolorowo - jesień z nowym Mistrzem Branży. Niebieski chleb, czarna beza, czekoladowa anatomia i desery ze szczawiem - to tylko niektóre smaczki, które znajdziecie na łamach jesiennego wydania.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji