Jedyne takie wydarzenie branżowe - Mistrzostwa Polski na Pralinę już w marcu podczas 11. edycji SweetTARGów! Kto oceni czekoladowe kreacje?
Podobne artykuły
Fiołek, geranium i owoc kakaowca - relacja z I Mistrzostwa Polski na PralinęCzekoladowa przyszłość - wydanie specjalne Mistrza Branży "Tajniki Czekolady #2"World Chocolate Masters rusza!Mistrzostwa Polski na Pralinę już w marcu! Jak smakuje oczekiwanie na wiosnę? Weź udział w mistrzostwach – zaprezentuj swoją pracę przed jury i publicznością i walcz o cenne nagrody podczas Sweettargów! To jedyna tego typu rywalizacja w kraju!
Konkurs adresowany jest zarówno do profesjonalistów jak i pasjonatów, którzy opanowali sztukę ręcznego temperowania czekolady i tworzenia wysokiej jakości konfekcji czekoladowej. Start w konkursie jest indywidualny. Do wygrania nagrody rzeczowe od marek Callebaut oraz ICAM, a także vouchery na szkolenia do Akademii Czekolady.
Zadanie konkursowe polega na stworzeniu zestawu pralin i podaniu ich we wcześniej przygotowanym opakowaniu.
W jury zasiądą:
- Agnieszka Woźniak - właścicielka marki Beskid Chocolate i szefowa cukierni w Słodki Przystanek
- Jarek Nowakowski - Mistrz Cukiernictwa, Pastry chef wielu renomowanych restauracji z gwiazdką Michelin i znanych cukierni.
- Igor Zaritskiy – szef Warsaw Academy of Pastry Arts i aktualny reprezentant Polski w konkursie World Chocolate Masters
SZCZEGÓŁY I KARTA ZGŁOSZEŃ: https://www.sweettargi.fairexpo.pl/mistrzostwa-polski-na.../