...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Mariusz Górecki wraca po więcej! Znowu walczy o finał C3

Mariuszowi Góreckiemu, aktualnemu Mistrzowi Polski w Lodziarstwie, wciąż mało. Najwyraźniej jego celem jest tytuł mistrza świata w czekoladzie! 30 czerwca wysłał mailem autorskie receptury, a 22 lipca dostał potwierdzenie, że zakwalifikował się do regionalnego półfinału. To już drugie jego podejście do C3!

25-letni cukiernik z Wielkopolski, znany z dużego talentu i… jeszcze większego uporu, od dłuższego czasu z sukcesem zbiera doświadczenie w konkursach (w tym roku wspólnie z Jakubem Ćwiklińskim wywalczył Mistrzostwo Polski w Lodziarstwie 2019). Cel? Sięgnąć po złoto w C3.

Próba nr 1

Po raz pierwszy Mariusz zakwalifikował się do regionalnych półfinałów C3 w grudniu 2017 r., a podczas półfinału w Paryżu mało zabrakło, a zdobyłby bilet do Nowego Jorku na międzynarodowy finał. Wówczas zajął 2. miejsce. Dla nas ważniejsze jest, że Mariusz był pierwszym polskim cukiernikiem, który wystartował w prestiżowym konkursie Valrhona – Chocolate Chef Competition C3 i zaszedł tak wysoko. Już wtedy wiedział, że na tym nie koniec i wróci po więcej. 

Próba nr 2

30 czerwca br. Mariusz wysłał zgłoszenie do konkursu, a w nim autorskie przepisy oraz zdjęcia czekoladowego deseru na talerzu i pralin. W tym roku kandydaci do C3 zmierzyli się z „BAHIBÉ 46%” – mleczną czekoladą o intensywnych nutach kakao z Dominikany. W poniedziałek 22 lipca Polak dostał mailowe potwierdzenie, że przeszedł do kolejnego etapu selekcji – półfinały na poziomie regionu „pozostała część świata”.

Przypomnijmy, półfinały mają wyłonić 6 uczestników z 8 regionów: Francja, Hiszpania, Włochy, Skandynawia, pozostała część świata, Bliski Wschód i Afryka, Ameryka Północna, Azja/Japonia (w sumie 48 osób). Tylko 1 uczestnik z regionu zostanie wybrany do rywalizacji w międzynarodowym finale, który zaplanowano w marcu 2020 r. w Singapurze.

Czekamy na informację, kiedy i gdzie odbędzie się półfinał eliminacji, w których pojawi się Mariusz Górecki. Będziemy Was informować na bieżąco!

 

Bieżące wydanie czasopisma

W czym tkwi fenomen bento cake? Co zagraża dziś najmocniej lodziarniom rzemieślniczym? Jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach Sigep?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



     

    Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

    wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
     


    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    żytni IG niski indeks

    oprogramowanie dla piekarni

    Wypieki wegańskie puratos

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji