...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Festiwal tego, co dobre: Chleb, ser i wino w Sandomierzu

Rzemieślniczy chleb na kwasie, ser zagrodowy i najlepsze wina. Sandomierski festiwal taką ofertą przyciągnął na rynek Starego Miasta tysiące odwiedzających.

Niektóre festiwale z samej nazwy brzmią tak apetycznie, że organizatorzy mogą być spokojni o frekwencję. Tak jest i z sandomierskim festiwalem „Chleb Wino Ser”, który po raz pierwszy w rozbudowanej formule zagościł na rynku Starego Miasta. – Właściwie to pierwsza edycja naszego Festiwalu, choć wyrósł on na podobnym jedzeniowym, który dotychczas odbywał się w Sandomierzu w tym terminie. Dotychczas tradycyjnie kojarzony z serem, lecz postanowiliśmy zaopiekować się również chlebem jako produktem niezwykle ważnym – w życiu, w tradycji, i w tej części świata. Ten rok będzie dla chleba na naszym festiwalu rozbiegówką – mówił naszej redakcji Gienio Mientkiewicz, promotor lokalnych serowarów i organizator Festiwalu.

21-23 czerwca br. wystawiło się ponad stu wystawców nie tylko z Polski, a imprezę uświetnili swoją obecnością specjalni goście. Wśród nich znalazł się m.in. historyk kulinariów Jarosław Dumanowski oraz dr Józef Sadkiewicz, znawca dobrego jedzenia, który w Kawiarence Festiwalowej opowiadał o chlebie. Co ciekawe, zainteresowani arkanami procesów fermentacji mogli wziąć udział w płatnych warsztatach degustacyjnych prowadzonych przez dr Sadkiewicz.

Na płycie Rynku odbywały się również pokazy pieczenia chleba w wykonaniu Arka „Chlebodawcy” Andrzejewskiego. Chlebowi dedykowano też jedno z wyróżnień konkursowych – „Jedzenie od serca”. Wydarzenie zwieńczyła specjalna Kolacja na Zamku, której produktem wyjściowym był właśnie bochenek chleba.

Festiwal poprowadził doskonały Maciej Orłoś, miłośnik dobrego sera, wina i oczywiście chleba.

Aurora

źródło zdjęć: FB/Chleb-Wino-Ser Sandomierz

Bieżące wydanie czasopisma

W listopadowym Mistrzu Branży piekarz i pasjonatka rzemieślniczego chleba opowiadają o swojej pasji, własnym rozwoju i konkursie Master Baker Bakepol. Sięgamy drzew i oswajamy nowe smaki z Małgorzatą Kalembą-Drożdż, zastępujemy cukier błonnikiem itd.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji