...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Administrator

Forum Piekarskie – Zdrowe Pieczywo. Żywa szkoła piekarstwa na POLAGRA 2022

Nie tylko budowanie święta branży spożywczej, ale także wsparcie tradycyjnego rzemiosła – to wyzwanie jakie postawili przed sobą organizatorzy tegorocznych targów POLAGRA. Wśród wydarzeń towarzyszących ekspozycji pojawi się Forum Piekarskie – Zdrowe Pieczywo.

Podczas niego mistrzowie piekarstwa zaprezentują nie tylko swoje umiejętności, ale także podzielą się fachową wiedzą.

Zawód piekarza przeżywa obecnie spory kryzys. To pewien paradoks, ponieważ coraz więcej konsumentów uważa tworzone masowo, pełne chemii i ulepszaczy wypieki za niesmaczne i zwraca się w kierunku pieczywa tworzonego tradycyjnymi, naturalnymi metodami przez mistrzów-rzemieślników. To z kolei przekłada się na coraz większe zapotrzebowanie na piekarzy, których obecnie w Polsce nie ma zbyt wielu.

Renesans piekarskiego rzemiosła jest możliwy. W naszym kraju nie brakuje bowiem prawdziwych mistrzów piekarstwa, którzy chcą dzielić się wiedzą i doświadczeniem. Doskonałą ku temu okazją będzie, organizowane przez Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP, Forum Piekarskie – Zdrowe Pieczywo. Odbędzie się ono podczas targów POLAGRA, od 26 do 28 września 2022 r.



Mistrzowie dzielą się wiedzą
To trzydniowe wydarzenie stanowi szansę na wymianę doświadczeń między profesjonalistami. To również żywa, stworzona przez mistrzów piekarstwa, szkoła piekarstwa, dla uczniów szkół zawodowych i techników, stawiających pierwsze kroki w edukacji w zawodzie piekarza.

Podczas tegorocznego Forum będzie można przyglądać się pracy Przemysława Koperskiego – mistrza piekarskiego i absolwenta Zespołu Szkól Przemysłu Spożywczego im. J.J. Śniadeckich w Poznaniu. Przez 20 lat zdobywał laury w konkursach organizowanych w Polsce i poza jej granicami. Pokazy i wypieki w jego wykonaniu będzie można podziwiać pierwszego dnia targów POLAGRA, czyli 26 września.

Z tajnikami tworzenia piekarskich eksponatów artystycznych zaznajomi zwiedzających mistrz piekarski Paweł Ciążyński. Ten absolwent Technikum Chemiczno-Spożywczego w Poznaniu i współwłaściciel Piekarni–Ciastkarni „Ciążyńscy” od ponad ośmiu lat regularnie staje na podiach polskich konkursów na rzeźby piekarskie i z sukcesami startuje konkursach międzynarodowych.

Paweł Ciążyński ukaże kunszt piekarski w niecodziennej odsłonie. Spod jego mistrzowskich rąk wyjdą niesamowite eksponaty, czarujące precyzją wykonania, zachwycające formą i pomysłowością.

Trzeci dzień Forum Piekarskiego – Zdrowe Pieczywo będzie należał do ZSPS w Poznaniu im. J.J. Śniadeckich. Nauczyciele praktycznej nauki zawodu wraz z uczniami ostatnich klas przekażą tajniki nauki zawodu piekarza i cukiernika. Podczas pokazu powstaną fit-kanapki na każdą okazję. Odbędzie się również wypiek chałek i plecionek.



Targi pełne wydarzeń
Forum Piekarskie – Zdrowe Pieczywo to jedno z wydarzeń, które odbędzie się podczas targów POLAGRA 2022. Od 26 do 28 września w programie zaplanowano m.in. konkurs piekarski Master Baker kierowany do zawodowców, amatorów, uczniów i Kół Gospodyń Wiejskich.

Odbędzie się także druga edycja kongresu POLAGRA EXPORT MEETING, który ma na celu promocję polskiej żywności i wsparcie jej eksportu. Nie zabraknie pokazów i warsztatów kulinarnych. Po przerwie spowodowanej pandemią powraca także finał Kulinarnego Pucharu Polski – najważniejszego konkursu dla szefów kuchni w Polsce.

Więcej informacji o targach www.polagra.pl

 

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Dzikie i modernistyczne chleby, bagietki oraz bajgle, praca w młynie i śniadaniowi, receptury Master Bakerów oraz fermentujące serce chleba - czyli nowe wydanie specjalne Mistrza Branży!

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji