...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Grands Moulins de Paris i Moulins Bongiovanni nawiązały współpracę!

Ciasto na pizzę to połowa jej sukcesu. Dlatego warto postarać się o dobrej jakości mąkę. Z takiego założenia wyszedł francuski producent i poszukał partnera biznesowego we Włoszech, by sprzedawać specjalistyczną mąkę właśnie do pizzy.

Francuski producent mąki Grands Moulins de Paris nawiązał współpracę z włoskim młynem Moulins Bongiovanni (czołowy producent mąki we Włoszech), by sprzedawać mąkę przeznaczoną do wypieku ciasta na pizzę. Dzięki tej współpracy Grands Moulins de Paris wypuściły do sprzedaży dwa rodzaje mąki: na pizzę włoską i neapolitańską. Mąka dostępna jest pod nazywą  „Vera pour pizza napolitaine” i „Vera pour pizza italienne”. Włosi do perfekcji opanowali produkcję mąki o konkretnym przeznaczeniu. W tym wypadku chodzi o mąką do przygotowania ich narodowego specjału – pizzy. Mąka VERA pour Pizza Napolitaine jest przeznaczona do przygotowania ciast odkładanych do długiego wyrośnięcia  (odkładanych albo na 48 godzin w lodówce albo na 20 godzin w pokojowej temperaturze). Jest idealna do przygotowania ciasta na prawdziwą, tradycyjną pizzę neapolitańską. Dzięki niej ciasto jest łatwe do wyrabiania w stylu neapolitańskim. Jest również gładkie i jednolite. Natomiast mąką „VERA pour Pizza Italienne zaleca się do przygotowania ciasta odkładanego  do średniego wyrośnięcia (albo na 24 godziny w lodówce albo na 12 godzin w temperaturze pokojowej). Takie ciasto jest idealne np. do focacci. Obie mąki będą produkowane we Włoszech, a potem sprzedawane we Francji dla tamtejszego klienta.

 


O Grands Moulins de Paris

Od ponad 100 lat Grands Moulins de Paris wybiera najlepszą francuską pszenicę do produkcji wysokiej jakości mąk i mieszanek przemiału. Firma promuje francuskie know-how piekarnicze, w szczególności poprzez marki konsumenckie Francine i Campaillette dostepne w Francji, ale także w 65 krajach na całym świecie. Firma należy do grona 10 000 rolników w północno-wschodniej Francji, właścicieli grupy spółdzielczej VIVESCIA, którzy wkładają szczególną staranność do uprawy zbóż.


Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego w Chlebio nie powstają bochenki z pszenicy? Jak stworzyć cukiernię od zera? Czy pasty do lodów są złe? W najnowszym wydaniu odpowiadamy na te pytania. Zapraszamy do lektury.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji