...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Puratos Polska Sp. z o.o., materiał promocyjny

Klasyczne w smaku drożdżówki i pączki w wersji... roślinnej

Pierwsza na rynku mieszanka do wypieku wegańskich ciast drożdżowych i pączków jest już dostępna. To KrapfenKonzentrat Vegan od Puratos.

W ostatnim czasie obserwujemy znaczny wzrost zainteresowania dietą roślinną. Z bada­nia Taste Tomorrow 2021 przeprowadzonego przez firmę Puratos wynika, że 57% polskich konsumen­tów uważa żywność na bazie składników roślinnych za zdrowszą niż ta bazująca na produktach pochodzenia zwierzęcego. Na przestrzeni ostatnich 3 lat liczba ta zwiększyła się aż o 25 punktów procentowych, co potwierdza, że weganizm nie jest tylko chwilowym trendem. Jednocześnie z badań wynika, że dobry smak to najważniejsze kryterium wyboru wypieków cukierniczych, co dotychczas stawiało miłośników kuchni roślinnej przed trudną decyzją.

 

– Wegetarianizm i weganizm jeszcze kilka lat temu traktowane były w Polsce jako przejaw ekscentryczności. Dziś to już powszechne zjawisko, a kuchnia roślinna sta­ła się częścią jadłospisu Polaków. Wraz z rosnącą liczbą osób niejedzących mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego wzrósł też popyt na roślinne produkty. Do­tychczas konsumenci sięgający po wypieki wegańskie musieli iść na kompromis względem smaku. Roślinne wypieki stworzone na bazie Krapfenkonzentrat Vegan smakują tak samo dobrze jak ich klasyczne wersje. To dobra wiadomość dla branży cukierniczej, ponieważ nowy produkt od Puratos pozwala dotrzeć do konsumen­tów szukających zdrowszych i lepszych dla planety alternatyw bez utraty walorów smakowych i tym samym wyróżnić się na tle konkurencji – informuje Dominika Nowakowska, product manager Puratos Polska.

Wypieki na bazie mieszanki Krapfenkonzentrat Vegan bazują w 100% na skład­nikach roślinnych. Charakteryzują się długą trwałością i dobrym smakiem, dzięki czemu są odpowiednie nie tylko dla miłośników kuchni roślinnej.

Zaletą mieszanki jest możliwość zastosowania do całej gamy ciast drożdżowych: pączków, drożdżówek, babek czy chałek. Jej użycie gwarantuje stabilność procesu produkcyjnego. Sprawdza się zarówno w obróbce ręcznej, jak i mechanicznej. Wypieki na jej bazie mogą być produkowane metodą bezpośrednią i odroczonego rozrostu.

W ofercie firmy Puratos poza mieszanką Krapfenkonzentrat Vegan znajdują się też kompletne rozwiązania do tworzenia wypieków piekarskich i cukierniczych odpo­wiednich dla wegan.

Dowiedz się więcej na https://www.puratos.pl/pl/products/mieszanka-do-p_czkow-krapfenkoncentrat-vegan

 

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Panettone na drożdżach czy zakwasie? Czy czosnek pasuje do cukru? Co przyniesie rok 2023? Jak funkcjonuje restauracja oparta na deserach? Dlaczego robienie paczek świątecznych to dobry pomysł dla lodziarni? Zapraszamy do lektury...

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>


    promocja PLUS

    Zimowe gazetka PGD

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji