...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Kocoatrait: pierwsza zrównoważona czekolada bean to bar na indyjskim rynku

Kocoatrait specjalnie na świąteczny sezon wyprodukował czekoladę Bean to Bar 64% Plum Cake Dark Chocolate z owocami i orzechami. To pierwsza na indyjskim rynku zrównoważona wegańska czekolada z nutami ciasta śliwkowego, w opakowaniu wolnym od plastiku.

Do produkcji czekolady zastosowano organiczne ziarna kakaowca indyjskiego pochodzenia. To bogata czekolada wegańska nasycona przyprawami takimi jak goździki, cynamon i gałka muszkatołowa, z dodatkiem moreli, żurawiny, rodzynek, wiśni, skórki pomarańczy i migdałów. Opakowanie zostało wykonane z bawełny z odzysku i łusek kakaowych - nie zawiera plastiku ani papieru.

 


Jak pisze producent, Bean to Bar 64% Plum Cake Dark Chocolate to pierwsza w Indiach czekolada wegańska, zrównoważona, organiczna, zero waste i bezglutenowa. Do tej pory firma produkowała czekolady tradycyjne (niewegańskie), ale także przeznaczone dla świadomych konsumentów i przyjazne planecie. Kocoatrait to zrównoważona i odpowiedzialna indyjska marka czekoladowa bean to bar, która od początku zwraca uwagę na to, że przemysł czekoladowy w dużym stopniu przyczynia się do zmiany klimatu ze względu na znaczny ślad węglowy. Wypunktowuje inne problematyczne aspekty przetwórstwa kakao, wdrażając działania mające na celu m.in. zmniejszenie zużycia wody do produkcji kakao, zmniejszenia emisji dwutlenku węgla czy redukcji plastikowych odpadów. Markę stworzyli Poonam Chordia i Nitin Chordia, pierwszy certyfikowany degustator czekolady w Indiach.

ESS

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji