dodano , Redakcja AK

Konferencja PFPŻ ZP: Bezpieczeństwo opakowań do żywności

Polska Federacja Producentów Żywności zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej pt.:„Bezpieczeństwo opakowań do żywności”. Konferencja odbędzie się 26 czerwca 2014 r. w Warszawie w Hotelu Marriott.

Konferencja poświęcona będzie następującym zagadnieniom:
- Prace legislacyjne w zakresie bezpieczeństwa opakowań żywności.
- Praktyczne podejście do realizacji wymagań w zakresie dokumentacji dla materiałów i  wyrobów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
- Badania laboratoryjne i dokumentacja niezbędna dla materiałów i wyrobów z papieru i tektury oraz wyrobów z metali i stopów.
- Kary za stosowanie w przemyśle spożywczym lub wprowadzanie do obrotu opakowań niezgodnych z wymaganiami prawnymi.

Przy rejestracji do 23 maja 2014 r. 10% zniżki 

25% zniżki dla prenumeratorów „Food-Lex”


Kto powinien wziąć udział w konferencji?
Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla specjalistów, kierowników i pracowników działów kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności, technologów, firm opakowaniowych.

Kontakt:
Monika Jonczak, dyrektor marketingu
tel.: 22 830 70 55,
e-mail: m.jonczak@pfpz.pl

Więcej informacji na www.pfpz.pl

Bieżące wydanie czasopisma

W nowym Panie nadają tonu. Monika Walecka odczarowuje stereotyp piekarza, Madame Caramel przewodzi po kulinarnych zakątkach Paryża, a sensorka Renata Januszewska odkrywa smakowe niuanse w czekoladzie. Pań nie brakuje w nowym dziale Rzemiosło Przyszłości, jednak mamy też zacne grono Panów. Sprawdź, kto i co się za tym kryje.

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji