...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Książka na czasie „Chłodnictwo. Technologia w piekarni”

22 lutego br., podczas targów Expo Sweet, pojawi się naj­nowsze opracowanie dla branży pie­karskiej: „Chłodnictwo. Technologia w piekarni”. To kolejny fachowy po­radnik, który ukazał się nakładem Wydawnictwa Naukowego PWN.

Czy technologia chłodzenia to przy­szłość branży piekarniczej? Dla auto­rów najnowszej publikacji odpowiedź jest oczywista. – (…) znajomość tech­nologii chłodzenia może stanowić solidną podstawę rozwoju danego zakładu, jak również być kluczem do jego sukcesu na rynku piekarniczym – pisze dr Klaus Lösche we wstępie książki. Dodaje rów­nież, że ta technologia ma wciąż niewy­korzystane możliwości, „co z kolei może stanowić potencjał dla rozwoju zakła­du zarówno pod względem technolo­giczno-jakościowym, jak również pod względem ekonomicznym (niższe koszty energii/produkcji)”.

Decyzja o zastosowaniu technologii chłodzenia w piekarni wiąże się z prze­organizowaniem całej produkcji, po­cząwszy od miesienia ciast, kończąc na sposobach dostarczania produktów do punktów sprzedaży. Warto zatem sięgnąć po opracowanie, które skupia się na aspektach prawnych, ale też ob­szernie prezentuje technologie chłod­nicze w piekarstwie, fizyczno-przyrod­nicze podstawy chłodzenia i mrożenia produktów spożywczych, jak również głębokiego mrożenia ciast i pieczywa wypieczonego na tle dotychczasowych badań w tej dziedzinie.

Opracowanie pod redakcją dr. Klausa Lösche jest nawiązaniem do ubiegło­rocznej publikacji „Odroczony rozrost. Technologia w piekarni” autorstwa dr. Hansa Hubera.


Poradnik można zamówić w redakcji „Mistrza Branży”.
T: 32 729 96 80, 881 610 660
e-mail: prenumerata@mistrzbranzy.pl

Cena katalogowa książki to 99zł, w Mistrzu Branży 80zł.

Dane do przelewu:
25 1050 1214 1000 0022 0065 5245
Wydawnictwo Grupa 69
ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice

 Zamów poradnik już dziś w redakcji „Mistrza Branży”, a odbierz go podczas Expo Sweet 2015 w Warszawie.

 

Informacje o książce:
Red. nauk. Klaus Lösche
(Kältetechnologie in der Bäckerei)
Tłum. Agnieszka Błaszczak, konsultacja merytoryczna Tomasz Błaszczak
Wyd. 1, s. ok. 450, opr. twarda, 15x23,5 cm

Bieżące wydanie czasopisma

Zobacz zjawiskowy tort Angeliki Chwyć i Renaty Martyny z mistrzostw w Mediolanie! Zainspiruj się jesiennymi dekoracjami. Rozsmakuj się we włoskiej pizzy zamiast lodów.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    oprogramowanie dla piekarni

    żytni IG niski indeks

    Wypieki wegańskie puratos

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji