...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Lody Bonano poszukują partnerów do współpracy

Największa sieć franczyzowych lodziarni w Polsce – Lody Bonano – nie zwalniają tempa. Obecnie poszukują partnerów zainteresowanych otwarciem lokali pod ich szyldem w miejscowościach, w których marka była już wcześniej obecna, ale z różnych względów umowa franczyzowa nie została przedłużona i w efekcie punkty zostały zamknięte.

Jak wyjaśnia Aneta Iwanicka, odpowiedzialna za rozwój sieci, choć Lody Bonano posiadają najwięcej lodziarni franczyzowych w kraju – w tym roku było to ponad 230 punktów, a oferowane przez nie produkty cieszą się niesłabnącą popularnością wśród konsumentów, jednak czasami zdarza się i tak, że przedsiębiorca decyduje o zamknięciu lodowego biznesu.

Wśród powodów takiej sytuacji przedstawicielka marki wymienia w szczególności: względy osobiste, źle wybraną lokalizację, brak rentowności czy wypowiedzenie umowy najmu lokalu.

- Skala zjawiska nie jest oczywiście niepokojąca i jest to rzecz zupełnie zrozumiała i naturalna. Nowych lodziarni wciąż przybywa a zainteresowanie ze strony potencjalnych franczyzobiorców systematycznie rośnie, ale zależy nam na tym, aby Lody Bonano wróciły do miejsc, w których w poprzednich sezonach były obecne - zauważa.



Aneta Iwanicka podkreśla, że prowadząc własną lodziarnie, tak jak w przypadku każdego biznesu, trzeba być cierpliwym, nie zniechęcać i się i nie tracić zapału.

- Czasami wystarczy zmiana lokalizacji, poprawa zarządzania lub modyfikacja własnego nastawienia, aby firma zaczęła przynosić spodziewane dochody. Rozwiązanie umowy to ostateczność dlatego zawsze warto w pierwszej kolejności poszukać nowych rozwiązań, które pomogą zwiększyć rentowność przedsięwzięcia – dodaje.

Duże zainteresowanie współpracą franczyzową z Lodami Bonano, przedstawiciele firmy tłumaczą przede wszystkim atrakcyjnymi warunkami – niskim kosztem comiesięcznej opłaty franczyzowej, możliwością wyłączności w mieście do 30 tysięcy mieszkańców oraz popularnością, kultowych już lodowych świderków.

Istnieje kilka wariantów franczyzy – od samodzielnej lodziarni, poprzez wydzielenie strefy lodowej w istniejącym lokalu gastronomicznym, stworzenie „Lodowej wyspy” w galerii handlowej, po mobilny punkt - „Lodobus”. Koszt uruchomienia własnej lodziarni nie przekracza zwykle 50 tysięcy złotych wraz z remontem i dostosowaniem lokalu oraz zakupem maszyn i akcesoriów.

 

- Jak wynika z naszych obserwacji i analiz średni czas zwrotu z poniesionych nakładów jest wyjątkowo krótki - to okres od 2 do 5 miesięcy. Ale warto mieć na uwadze, że nie dokonujemy tej inwestycji co roku, ale raz – w momencie uruchomienia działalności. Dzięki czemu już od samego początku kolejnego sezonu lodziarnia może przynosić już tylko dochody – dodaje Aneta Iwanicka.

Zainteresowani nawiązaniem współpracy mogą przy tym liczyć na pełne wsparcie ze strony sieci, szkolenia, pomoc w wyborze lokalu, stworzenie niezbędnych projektów w celu uruchomienia działalności, doradztwo w zakresie prowadzenia lodziarni, sprzedaży i marketingu, a także opiekę marketingową w postaci ogólnopolskich kampanii reklamowych i działań promocyjnych.  

Chętnie udzielimy dodatkowych informacji:   
Janusz Mroczkowski                    
Agencja PUBLICUM                        
tel. kom. 501 03 58 53   

Bieżące wydanie czasopisma

W czym tkwi fenomen bento cake? Co zagraża dziś najmocniej lodziarniom rzemieślniczym? Jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach Sigep?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



     

    Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

    wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
     


    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    żytni IG niski indeks

    oprogramowanie dla piekarni

    Wypieki wegańskie puratos

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji