...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , lukerchocolate, materiał promocyjny

Luker Chocolate – kolumbijska czekolada wkracza na rynek polski

Aromatyczna, z bogatą historią i wielką misją. Taka jest czekolada tworzona przez Luker Chocolate. Kolumbijski producent wierzy, że produkcja kakao może przynieść pozytywne zmiany społeczne: „Wierzymy, że czekolada czyni świat lepszym miejscem”.

Nowa definicja przyjemności
Znaczenie kolumbijskiego kakao leży w historii i kulturze tego kraju. Kolumbia jest domem dla jednych z najlepszych odmian kakao na świecie – w szczególności cacao fino de aroma, klasy premium, która stanowi tylko 8% światowego zbioru kakao. Choć w Polsce jest jeszcze dość słabo rozpoznawalną marką, Luker Chocolate od lat używają wielcy chocolatierzy. Znany ze swojej wyjątkowej jakości, bogatej historii i zaangażowania w zrównoważone praktyki Luker Chocolate uzupełnił niszę w świecie produktów kakaowych premium.

 

Ale od początku…
Historia marki sięga 1906 roku, kiedy to rodzina Luker założyła firmę w Kolumbii, gdzie czekolada była uważana za luksus. To, co zaczęło się jako skromne przedsięwzięcie, przekształciło się w potęgę czekoladowego rzemiosła. Założyciele firmy przez wiele lat byli pionierami w rozwoju tego, co dziś uważane jest za jeden z głównych produktów żywnościowych w Kolumbii. Dzięki ponad stuletniemu doświadczeniu marka wypracowała zrozumienie ziaren kakaowych, technik ich przetwarzania i profili smakowych, które zachwycają entuzjastów czekolady na całym świecie.



Rzemieślnicza jakość
Kluczem do sukcesu Luker Chocolate jest skrupulatne podejście do pozyskiwania i przetwarzania ziaren. Marka szczyci się bliską współpracą z lokalnymi rolnikami, wspierając ich zrównoważonymi praktykami rolniczymi. To zaangażowanie w etyczne pozyskiwanie gwarantuje, że tylko najlepsze ziarna trafiają do fabryki.

 

Zaangażowanie Luker Chocolate w zrównoważony rozwój wykracza poza praktyki pozyskiwania. Marka jest głęboko zaangażowana w dobro społeczności, z którymi współpracuje. Wspierając rolników, zapewniając programy edukacyjne i promując techniki przyjazne dla środowiska, Luker Chocolate gwarantuje, że jej działania mają pozytywny wpływ zarówno na przemysł kakaowy, jak i na życie zaangażowanych osób. Przejrzystość działania i etyczne praktyki przyniosło firmie certyfikaty, takie jak Rainforest Alliance i Fair Trade, potwierdzające jej rolę jako odpowiedzialnego gracza w światowym handlu kakao.

Od 2021 roku Luker Chocolate jest neutralny pod względem emisji dwutlenku węgla na każdym etapie działalności, w tym w swoich gospodarstwach. W ramach tych działań firma osiągnęła redukcję emisji CO2 czynnika chłodniczego o 52% w latach 2020-2021, a to dzięki modyfikacjom wprowadzonym do urządzeń do produkcji czekolady.



Mnóstwo przyjemności
Asortyment produktów Luker Chocolate jest świadectwem zaangażowania w innowacyjność i doskonałość. W bogatej ofercie znajdziemy tabliczki dedykowane koneserom słodkości, a marka znana jest w ponad 40 krajach na świecie. Jednak w Polsce produkt ten jest przeznaczony głównie dla branży cukierniczej, oferując wysokiej jakości surowce chocolatierom, pastry chefom czy producentom lodów. A także fanom zabawy z czekoladą we własnej kuchni (takim jak ja!).

 

Co zatem znajdziemy w sklepie Luker Chocolate? Miazgę kakaową, proszek kakaowy, masło kakaowe (polecam!), a przede wszystkim czekolady w kaletkach do dalszej obróbki.

• Czekolada 65% Santander
• Kakao czekolada 72% Peru
• Kakao czekolada 85% Tumaco
• Mleczna czekolada 33% Caramelo
• Mleczna czekolada 40% Noche.

Bogumiła Wrońska, dyrektor regionalny Luker Chocolate

 

Bieżące wydanie czasopisma

Za co Polacy pokochali jagodzianki? Czym ustabilizować krem na zimno? Jak projektować słodkie stoły? Skąd się biorą alergie pokarmowe? Do czego dodawać szafranu?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji