Wszystkich pasjonatów stylu angielskiego i artystycznego dekorowania pieczywa zapraszamy na majowe szkolenia w lubelskiej Szkole Artystycznej. Pierwsze szkolenie już 16 maja!
Podobne artykuły
Kwiaty z papieru waflowego – listopadowe szkolenia z Lucią SimeoneDodatkowe terminy szkolenia: Ręczne modelowanie figurekRoyal Icing i ręczne modelowanie figurek, czyli jesienne szkolenia dla dekoratorów cukierniczychSzkolenie: Pieczywo artystyczne
Termin: 16 maja 2016 r.
Godz.: 9.00-15.00
Prowadzący: Wiesław Kucia
Cena: 300 zł
Szkolenie składa się z dwóch części – dekorowanie chlebka weselnego oraz tworzenie eksponatu 2D. Nauczycie się, jak przy użyciu ciasta martwego stworzyć kolorowe ozdoby i kwiaty na chlebek weselny. Będziecie również wykonywać eksponat artystyczny 2D (płaski).
Program szkolenia:
1. wyrabianie ciasta martwego
2. barwienie ciasta
3. tworzenie dekoracji i motywów
4. układanie kompozycji na chlebie
5. tworzenie eksponatu 2D z ciasta martwego
Zapewniamy:
1. stanowiska pracy wyposażone w sprzęt i materiały niezbędne do wyrobu pieczywa i dekoracji
2. surowce
3. dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia
4. przerwę na poczęstunek
5. własnoręcznie stworzone udekorowane chlebki i eksponaty można zabrać do domu
Szkolenie: Florystyka cukiernicza
Termin: 23 maja 2016 r.
Godz.: 9.00-15.00
Prowadząca: Iga Sarzyńska
Cena: 349 zł
Zapraszamy wszystkich pasjonatów stylu angielskiego na szkolenie z florystyki cukierniczej. Ekspertka od sugarcraftingu Iga Sarzyńska pomoże wam rozwinąć umiejętności tworzenia fantazyjnych kwiatów z masy cukrowej.
Program:
1. Charakterystyka masy cukrowej do tworzenia kwiatów
2. Charakterystyka sprzętu używanego przy florystyce cukierniczej
3. Omówienie i użycie barwników do mas cukrowych (pudrowe, żelowe)
4. Każdy uczestnik własnoręcznie wykona lilie, róże, kwiat kosmosu, słodkie groszki
5. Tworzenie kompozycji kwiatowych na torcie
Zapewniamy:
1. stanowiska pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały
2. surowce
3. dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia
4. przerwę na poczęstunek