...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Maszkiety według młodego pokolenia - relacja z konkursu

Wodzisławswki Ekonomik przekonuje, że młode pokolenie cukierników jest ambitne, zaangażowane i zdolne - zobacz prace uczestników uczniowskiego konkursu i poznaj jego laureatów.

Konkurs na "Maszkiety", czyli w gwarze śląskiej "smakołyki" odbył się w ramach promocji zawodu cukiernika w Zespole Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim 17.11.2021. Uczestnicy mieli za zadanie przygotować 3 porcje deseru, ciastka lub tortu z użyciem biszkoptu w dowolnej postaci. Jury pod przewodnictwem naszej redaktor naczelnej, Natalii Aurory Ignacek wraz z udziałem nauczycieli placówki - Judyty Lamzy (organizatorka konkursu), Krzysztofa Zielonki oraz Katarzyny Solis oceniło prace 12 uczestników. Młode pokolenie zaprezentowało prace klasyczne, nawiązujące do śląskiej tradycji, jak też nowoczesne kreacje w postaci cake-sliców lub deseru talerzowego. Dominowały owoce i czekolada, ale nie zabrakło też zaskakujących pomysłów, takich jak dodanie do biszkoptu pistacji i awokado, dekoracji z suszonych kwiatów, chipsów owocowych czy użycie oleju kokosowego zamiast masła. 

 

 

 

Wyniki konkursu

I miejsce: Oliwia Błachut 

II miejsce: Julia Korzeniewska

III miejsce: Julia Nosiadek

 

 

Wyróżneinia:

Weronika Graczkowska, Laura Kristof, Magdalena Grzegorczyk.

 


W konkursie rywalizowali również: Mateusz Prudel, Izabela Krakowczyk, Martyna Bąk, Witold Musioł, Natalia Kozider 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Jak używać super grzybów w pieczywie i deserach? Na czym bazować, tworząc modne keto słodkości? Jak uczynić chleb bardziej funkcjonalnym dla organizmu? Czy lodziarnia w zimie może prężnie działać? Co znaczy hygge w cukierni?

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać








    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji