...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Maszkiety według młodego pokolenia - relacja z konkursu

Wodzisławswki Ekonomik przekonuje, że młode pokolenie cukierników jest ambitne, zaangażowane i zdolne - zobacz prace uczestników uczniowskiego konkursu i poznaj jego laureatów.

Konkurs na "Maszkiety", czyli w gwarze śląskiej "smakołyki" odbył się w ramach promocji zawodu cukiernika w Zespole Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim 17.11.2021. Uczestnicy mieli za zadanie przygotować 3 porcje deseru, ciastka lub tortu z użyciem biszkoptu w dowolnej postaci. Jury pod przewodnictwem naszej redaktor naczelnej, Natalii Aurory Ignacek wraz z udziałem nauczycieli placówki - Judyty Lamzy (organizatorka konkursu), Krzysztofa Zielonki oraz Katarzyny Solis oceniło prace 12 uczestników. Młode pokolenie zaprezentowało prace klasyczne, nawiązujące do śląskiej tradycji, jak też nowoczesne kreacje w postaci cake-sliców lub deseru talerzowego. Dominowały owoce i czekolada, ale nie zabrakło też zaskakujących pomysłów, takich jak dodanie do biszkoptu pistacji i awokado, dekoracji z suszonych kwiatów, chipsów owocowych czy użycie oleju kokosowego zamiast masła. 

 

 

 

Wyniki konkursu

I miejsce: Oliwia Błachut 

II miejsce: Julia Korzeniewska

III miejsce: Julia Nosiadek

 

 

Wyróżneinia:

Weronika Graczkowska, Laura Kristof, Magdalena Grzegorczyk.

 


W konkursie rywalizowali również: Mateusz Prudel, Izabela Krakowczyk, Martyna Bąk, Witold Musioł, Natalia Kozider 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Panettone na drożdżach czy zakwasie? Czy czosnek pasuje do cukru? Co przyniesie rok 2023? Jak funkcjonuje restauracja oparta na deserach? Dlaczego robienie paczek świątecznych to dobry pomysł dla lodziarni? Zapraszamy do lektury...

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>


    promocja PLUS

    Zimowe gazetka PGD

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji