...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Mistrz cukiernictwa Paweł Mieszała ambasadorem marki Debic w Polsce

Jeden z najbardziej uznanych i cenionych polskich cukierników – Paweł Mieszała – został ambasadorem marki Debic w Polsce. Współpraca jest nieprzypadkowa i już zaowocowała ciekawym projektem: konkursem Debic Pastry Cup podczas marcowych targów EuroGastro 2019!

Paweł Mieszała to obecnie jeden z czołowych cukierników, który nadaje ton polskiej branży, a także cukiernictwu restauracyjnemu. Właściciel butikowej cukierni Pawlova jest znany z dbałości o jakość produktów finalnych, jak i surowców. I to w dużej mierze zaważyło na nowej formie współpracy cukiernika z holenderską marką Debic, za którą stoi szeroki asortyment produktów nabiałowych dla cukierników, piekarzy, chocolatierów czy szefów kuchni.

Chęć bycia Ambasadorem marki Debic to oczywiście nie jest przypadek. W całej swojej ponad 20-letniej karierze wielokrotnie używałem jej produktów. Marka ta zawsze była postrzegana przeze mnie jako produkt premium, wykorzystywany nie tylko przez szefów cukierni, ale również przez szefów kuchni. Produkty pozwalają mi na zachowanie wysokiej jakości  i powtarzalności moich wyrobów cukierniczych oraz stwarzają ogromne możliwości rozwoju i tworzenia nowych receptur – przyznał Paweł Mieszała. Mistrz dodał również: – Miałem przyjemność dwukrotnie odwiedzić centrum innowacji firmy FrieslandCampina oraz śledzić proces produkcji. Kontrola jakości na każdym etapie procesu produkcyjnego potwierdziła moje zdanie na temat jakości produktów marki Debic.

Choć wielkopolskiego mistrza cukiernictwa nikomu w branży nie trzeba przedstawiać, to i tak warto przypomnieć w telegraficznym skrócie biogram człowieka, który nie potrafi powiedzieć sobie "dość". Swoje umiejętności szlifował u wielkich mistrzów, m.in.: Wojciecha Kandulskiego, Józefa Probańskiego, Marcela Bonniauda, Pierre'a Marcolliniego. Szkolił się w Akademii Cukiernictwa Yssingeaux oraz w słynnej Szkole Espai Sucre, by z kolei swoją wiedzę przekazywać w Europejskiej Szkole Mistrzów „Proffesional” oraz w Akademii Zeelandia. Wielokrotny uczestnik branżowych konkursów międzynarodowych i Mistrz Świata Cukierników z 1997 r. okazał się skutecznym trenerem cukierników, którzy osiągnęli sukces: Marlena Szymaś (1. miejsce w Mistrzostwach  Świata Młodych Cukierników 2000, Lisbona); Michał Doroszkiewicz (1. miejsce w Mistrzostwach Świata Młodych Cukierników 2002, Poznań), Mariusz Górecki (uczestnik Mistrzostw Świata Młodych Cukierników 2013, Rio de Janeiro, półfinalista prestiżowego konkursu Valrhona - C3).
Obecnie Paweł Mieszała prowadzi autorską cukiernię Pawlova w Luboniu pod Poznaniem, ale to nie oznacza, że osiadł na laurach. Pod koniec 2018 r. przywiózł podwójny brązowy medal z kulinarnych  Mistrzostw Świata w Luksemburgu, a już w marcu zobaczymy go w roli organizatora konkursu Debic Pastry Cup podczas targów EuroGastro 2019 w Warszawie!

Bieżące wydanie czasopisma

Co dla Ani Mydlak i Mikołaja Ostaszewskiego z Vegestacji znaczy "świadomie ZIELONI w temacie lodów"? Jak wygląda przyszłość lodziarni – ta najbliższa, w 2019 r., i w dłuższej perspektywie? Jak działać w stylu zero waste i przekuć to w sukces? Ile plusów mają polskie superfoods? Odpowiedzi oczywiście w najnowszym Mistrzu Branży.

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji