...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Mocne akcenty piekarskie na POLAGRZE

Październik rozpocznie się pierwszym w tym roku stacjonarnym wydarzeniem dla sektora spożywczego – targami POLAGRA. 4-6 października będzie można zapoznać się z ekspozycją, wziąć udział w wydarzeniach branżowych, a po targach skorzystać z ich specjalnej platformy internetowej.

POLAGRA od lat integruje branżę spożywczo-gastronomiczną, jest miejscem eksploracji nowych kontaktów biznesowych, wymiany wiedzy i rozmów o przeszłości sektora. Udział w targach potwierdziło już szerokie grono producentów wyrobów spożywczych, w tym spółdzielnie mleczarskie, firmy mięsne, producenci wyrobów alkoholowych, przetworów warzywno-owocowych i słodyczy. Mocnym punktem targów POLAGRA będzie w tym roku ekspozycja technologii dla branży spożywczej. Stworzy ją m.in. liczne grono firm dostarczających maszyny, urządzenia, akcesoria, komponenty czy kompletne linie produkcyjne przemysłu piekarskiego. Ogromnie cieszy fakt, że swoje rozwiązania zaprezentują liderzy, w tym takie firmy jak Hert, Geth, Ibis czy Primulator.

Platforma wymiany wiedzy
POLAGRA to nie tylko wystawa, ale także wydarzenia towarzyszące przeznaczone zarówno dla wystawców, jak i zwiedzających. Kluczowym wydarzeniem tegorocznej edycji będzie POLAGRA EXPORT MEETING – kongres wspierany przez Ministerstwo Rozwoju, Pracy i Technologii, który odbędzie się drugiego dnia targów – 5 października. Wydarzenie dedykowane jest przedstawicielom wszystkich sektorów produkcyjnych branży spożywczej, udział w nim jest bezpłatny dla wystawców, a, dla zwiedzających dostępny w ramach biletu wstępu lub zaproszenia.
W stricte piekarskie zagadnienia wprowadzą zwiedzających: Ogólnopolski konkurs dla piekarzy Master Baker oraz Forum Piekarskie – Zdrowe Pieczywo.

 

Master Baker, to kontynuacja zapoczątkowanego podczas targów Bakepol w Krakowie wydarzenia dedykowanego piekarzom zawodowym i amatorom. Jego głównym celem jest zahamowanie spadku spożycia pieczywa w Polsce, a także zwiększenie świadomości w zakresie jego wyboru, by konsumenci nie kierowali się ceną, ale jego jakością i walorami zdrowotnymi. Konkurs ma także pokazać, że zawód piekarza może być równie atrakcyjny i rozwojowy jak kucharza czy cukiernika. Do rywalizacji, oprócz profesjonalistów i pasjonatów piekarstwa, zaproszone są także przedstawicielki kół gospodyń wiejskich, które będą mogły wykazać się w konkurencji pieczenia chleba regionalnego i ciasta drożdżowego, oraz uczniowie szkół o profilu gastronomicznym, ich umiejętności zostaną zweryfikowane na podstawie wypieku wybranego rodzaju chleba i bułek. Organizatorem konkursu jest Stowarzyszenie „Polska Ekologia”.

Drugie wydarzenie, Forum Piekarskie – Zdrowe Pieczywo, odbędzie się w specjalnej strefie piekarniczej. Jego głównym elementem będą pokazy mistrzów. Podzielą się oni swoim know-how, którego efektem są wysokiej jakości wyroby, a same prezentacje wsparte będą solidną dawką informacji na temat odpowiedniego doboru składników, technologii oraz roli pieczywa w diecie człowieka.

Więcej informacji o targach POLAGRA 2021: www.polagra.pl. Zapraszamy!

 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji