...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MH

Muffiny uniwersalne

Autor: Cukiernik Piotr Burzawa, Piekarnia-Cukiernia "Buła"

     
 

Artukuł pochodzi z lipcowego wydania magazynu Mistrz Branży

 

Zamów numery archiwalne w wersji PDF: prenumerata@MistrzBranzy.pl

 

 

Przedstawiam podstawową recepturę, dzięki której możemy tworzyć wiele różnych kompozycji smakowych. Podziel masę na dwie części, dodaj składniki, które lubisz i stwórz za jednym razem dwa różne rodzaje muffinek. Szczególnie polecam muffiny czekoladowo-waniliowe z wiśnią, oraz waniliowe z mandarynką.

Składniki na 8 szt. (8*90 g)

170 g Tłuszcz płynny Maestro

150 g mleka

1 jajko (60 g)

150 g cukru pudru

Laska wanilii

50 g mąki lub 50 g kakao

2 łyżeczki proszku do pieczenia

½ łyżeczki sody

Wykonanie:

Olej, mleko, jajko łączymy ze sobą do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy miąższ z laski wanilii, cukier puder i delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy.

Gotowe ciasto umieszczamy w papilotkach (porcja 90 g) i dodajemy owoce. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180-200oC.

Zapamiętaj:

Aby stworzyć dwa smaki muffin, dodaj do połowy porcji ciasta 25 g kakao, a do drugiej 25 g mąki.

Masa nie może być mieszana zbyt długo, tylko do ujednolicenia konsystencji!

Babeczki możemy łączyć z dowolnymi owocami, czekoladą, bakaliami itd.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji