...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Najlepsza bagietka tradycyjna wybrana!

Tradycyjnie podczas dorocznego Święta Chleba we Francji wybrano też najlepszą bagietkę w kraju. Tym razem jej mistrzem okazał się Patrick Baillet.

W ramach Święta Chleba odbywającego się  we Francji w dniach od 16 do 22 maja br.  Francuska Federacji Cukiernictwa i Piekarnictwa zorganizowała konkurs na najlepszą bagietkę tradycyjną/rzemieślniczą nazywaną po francusku „baguette de tradition”. Była to ósma edycja tego konkursu, który miał miejsce  na placu przed katedrą Notre Dame. Do konkursu stanęło dwudziestu kandydatów z trzynastu regionów Francji metropolitalnej. Zmagania trwały trzy dni. Uczestnicy mieli przygotować na oczach publiczności 40 bagietek wedle receptury opracowanej w 1993 roku. 

Bagietki - jak wyjaśniał Pascal Barillon, przewodniczący jury – powinny były być przygotowane z własnych składników, ale bez ujawniania ich marek. Zakazane było użycie polepszaczy smaku. Konkursowa bagietka miała mierzyć 50 centymetrów i ważyć 250 gramów. Ilość soli nie mogła przekroczyć 18 g na kilogram mąki. Za najlepszą bagietkę uznano tę wypieczoną przez Patricka Baillet z miasteczka Aÿ-Champagne w departamencie Marne. Drugie miejsce przypadło Anthony’emu Beuchet z Etampes, w departamencie Essonne, a trzecie Jérémy’emu Keil ze Strasbourga, z departemantu Grand Est.

 


KS

Żródło >>> KLIK!

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego w Chlebio nie powstają bochenki z pszenicy? Jak stworzyć cukiernię od zera? Czy pasty do lodów są złe? W najnowszym wydaniu odpowiadamy na te pytania. Zapraszamy do lektury.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji