...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Fit Cake, materiał promocyjny

Nowa lokalizacja odmieniła niepołomicki Fit Cake

Lokalizacja przy prowadzeniu gastrobiznesu jest kluczowa. Przekonała się o tym Magdalena Klimkowska, franczyzobiorczyni Fit Cake w Niepołomicach. Przeprowadziła się z galerii handlowej do nowego miejsca w pobliżu rynku, inwestując w to sporo pieniędzy, a przede wszystkim czas i serce. Dokonała rewolucji.

Fit Cake w Niepołomicach już stał się kultową kawiarnią. Jako jedyna w mieście oferuje bezglutenowe i bezcukrowe menu.

Magdalena Klimkowska wykorzystując wesoły i lekki design marki Fit Cake, dodała do wystroju własne elementy, które sprawiają, że jest on jedyny w swoim rodzaju. Gości wita manekin zwany Fridą.

Frida wita gości Fit Cake w Niepołomicach


- Niemal każdy wchodzący chce uścisnąć mu dłoń, stracił nawet przez to środkowy palec – żartuje właścicielka. – Budynek przy ul. Tadeusza Kościuszki 4 jest nowy, ale powstał w miejscu ponad stuletniej stodoły. Piękne, drewniane elementy z jej rozbiórki wykorzystaliśmy do aranżacji wystroju. Zachował się też stary, ceglany mur. Osłania teraz nasz ukwiecony ogródek i tworzy sielski zakątek.
Nie tylko sielski, bo klienci zostawiają komentarze, w których przyrównują niepołomicki Fit Cake do tawern w Chorwacji czy innych bardzo turystycznych miejsc. Najczęściej powtarzają jednak, że to co ich przyciąga, to „dobra aura gospodarzy”, którzy mają radość z tego co robią.

Nowoczesność i tradycja


- Zaangażowanie, smak, staranność, to widać w każdym detalu – komplementuje ich także właściciel franczyzy Fit Cake Rafał Kościuk. – Trzeba mieć naprawdę duże kulinarne umiejętności i wiarę w naszą markę, by w tych realiach zdecydować się na taki skok na głęboką wodę.
Pani Magdalena zmieniając lokalizację, po raz drugi postawiła wszystko na jedną kartę. Pierwszy raz dwa lata temu, kiedy porzuciła pracę nauczycielki w szkole, bo otworzyć kawiarniany biznes.
- Fit Cake to było coś nowego na rynku – mówi. - W naszym mieście nie funkcjonował wtedy żaden lokal specjalizujący się w słodyczach bez cukru czy deserach skierowanych do osób z różnymi dietetycznymi problemami (zresztą do tej pory jesteśmy jedyni). Dostrzegłam jaki to problem, kiedy zostałam zaproszona przez kuzynów na obiad w Niepołomicach do jednej z najlepszych restauracji. Dzieci z nietolerancją glutenu mogły tam wypić tylko wodę. Pomyślałam, że tak być nie może.
Otworzyła Fit Cake na pierwszym piętrze galerii handlowej w Niepołomicach. Czas był niezbyt szczęśliwy, bo po miesiącu ogłoszono pandemiczny lockdown. Mimo to kawiarnia zyskała sobie wiernych klientów. To wtedy też okazało się jak wielu mieszkańców miasta potrzebuje specjalistycznego słodkiego menu. Lokal utrzymywał się, ale właścicielka wiedziała, że nic więcej w tym miejscu już nie osiągnie i jeśli chce się rozwijać, to musi zrobić ruch do przodu.

Bar Fit Cake w Niepołomicach, wykonany z użyciem starych drewnianych elementów


- Czułam to wręcz fizycznie, że jeśli się nie ruszę to się uduszę. Znalazłam więc nową lokalizację, miejsce blisko rynku, koło którego przechodzą wszyscy odwiedzający Niepołomice. Mimo inflacji, pandemii i niepokojących doniesień o wojnie, zdecydowałam się, choć nie bez obaw, na przeprowadzkę do większego lokalu. I dałam z siebie wszystko, włożyłam w jego przygotowanie całe serce. Otrzymałam też wielkie wsparcie od męża, który podtrzymywał mnie w mojej decyzji – opowiada. – Ruszyliśmy w drugiej połowie maja. Teraz czuję jak mi ten cały wysiłek procentuje.

Magdalena Klimkowska, właścicielka Fit Cake w Niepołomicach w mężem Łukaszem


Bez problemu trafili tu wszyscy dotychczasowi klienci. Turyści mijający lokal w drodze na rynek, przeważnie cofają się znowu do niego, bo przyciąga uwagę. Jak szacuje pani Magdalena, w weekendy ma nawet kilkakrotnie więcej gości niż wcześniej. I co ważne, zostawiają dobre recenzje, głównie za wygląd i obsługę. Komentarze w Internecie są tylko pozytywne. Ludzie piszą, że to miejsce ma duszę, że poza rzetelnie opisanym składem wszystkich deserów, właściciele zapomnieli chyba dodać, jak wiele jest w nich serca. To klienci zgłosili lokal do konkursu do nagrody „Gazety Krakowskiej” Mistrzowie Smaku w kategorii KAWIARNIA ROKU. Kiedy w Dzień Dziecka Fit Cake w Niepołomicach wprowadził do oferty gofry (bez glutenu i bez cukru oczywiście) potrafili stać godzinę w kolejce i nikt nie marudził.
- Czasami mam wrażenie, że zaczyna się tu nam tworzyć taka mała wspierająca się wspólnota – wyznaje Pani Magdalena.

Jedyna kawiarnia w Niepołomicach oferująca bezglutenowe menu

 

Bieżące wydanie czasopisma

Czy absolwenci szkół gastronomicznych mają dobry start? Jak wykonać tort na 600 osób w 1-osobowej pracowni? Czy przekształcenie swojej działalności w spółkę dziś się opłaca? Czym różni się szarlotka od jabłecznika?

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji