W 2004 roku, kiedy Wiesheu wskazywało nowy kierunek rozwoju branży piekarniczej w Polsce, wiele osób nie wyobrażało sobie wypieku sklepowego w swoim modelu biznesowym. Kilkanaście lat wytrwałej pracy z klientami zaowocowało dla firmy pozycją lidera rynkowego w tym obszarze.
Podobne artykuły
Allsupply – EUROPA zjednoczona w różnorodnościŚwietny chleb pochodzi z równie dobrego piecaŚwietny chleb pochodzi z równie dobrego piecaWciąż inspirujemy klientów i wyposażamy ich kolejne sklepy w nasze stacje piekarnicze. Jeśli jeszcze nie prowadzisz wypieku sklepowego, to chętnie doradzimy, jak rozpocząć z nami ten projekt – bezpłatnie!
– Firma Wiesheu Polska, chcąc nadal wyznaczać standardy i kreować kolejne trendy na rynku, rozpoczyna pracę nad nowym konceptem! Robimy to, wprowadzając do swojego portfolio piec Atollspeed – mówi Przemysław Zapotoczny, dyrektor zarządzający polskiego oddziału firmy Wiesheu. – Chcemy wykorzystać szansę na zwiększenie obrotów w sklepach naszych klientów – dodaje. – Pierwsi z nich już pracują na Atollspeed w swoich sklepach i oferują klientom nowy asortyment, przyciągając kolejnych i podnosząc swoje obroty.
– Jesteśmy dobrze przygotowani do tego, aby z powodzeniem wprowadzić koncept oferty gastronomicznej do branży piekarniczej – zaznacza Roman Sykała, nowy pracownik Wiesheu Polska, odpowiadający za rozwój i sprzedaż marki Atollspeed w Polsce. – Za każdym razem wymaga to ode mnie indywidualnego podejścia – podkreśla.
Atollspeed jest piecem hybrydowym. Oznacza to, że wykorzystuje dowolną kombinację pracy mikrofali, nadmuchu gorącego powietrza i wysokiej temperatury (maks. 280oC). Można w nim smażyć, piec i grillować, nie martwiąc się o niepożądane zapachy w strefie klienta. Jest to obecnie najszybsze urządzenie do gotowania, dostępne w naszym kraju. Gotowanie w nim określane jest w branży jako speed cooking.
– Brak wiedzy kulinarnej nie będzie przeszkodą, aby wprowadzić w sklepie ofertę przekąskową, śniadaniową lub lunchową – zapewnia p.Roman. – Z pomocą przyjdzie firma Wiesheu Polska, oferująca wsparcie. Wystarczy skontaktować się ze mną, dzwoniąc pod numer telefonu +48 532 468 676 – zachęca.
Jeśli nasz nowy pomysł wzbudził zainteresowanie, zapraszamy do zajrzenia na nasz profil na Facebooku – Wiesheu Polska.Znajdziesz tam pierwszą porcję podstawowych informacji https://www.facebook.com/WiesheuPolska/
Dodatkowym wsparciem dla naszych klientów jest lista znakomitych przepisów, których przygotowaniem zajął się szef kuchni Wiesheu Łukasz Dobrowolski. Jest on ekspertem w swojej profesji, czego można doświadczyć, oglądając film z udziałem pieca Atollspeed 300H oraz p. Łukasza. Wystarczy wejść na nasz profil na YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=I6fyJ_gEfYg&feature=youtu.be