...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

POLAGRA TECH 2018: słodkie spotkanie branży cukierniczej i piekarskiej

Najnowsze rozwiązania technologiczne, dodatki do żywności, które podniosą walory smakowe i estetyczne, pełen atrakcji Dzień Piekarza i Cukiernika oraz pokazy cukiernicze i piekarskie realizowane przez znanych i cenionych na rynku rzemieślników – tym kuszą tegoroczne targi POLAGRA TECH odbywające się 30.09-04.10. w Poznaniu.

Tej jesieni ich ekspozycja obejmie dwa salony. Pierwszy z nich, Salon Technologii Piekarskich i Cukierniczych, rozpocznie się w niedzielę, 30 września – Dniem Piekarza i Cukiernika. Drugi, Salon Technologii Spożywczych zostanie zainaugurowany dzień później, 1 października.
- Niedziela to dla wielu piekarzy i cukierników jedyny dzień wolny od pracy. To dlatego właśnie specjalnie dla nich otwieramy Salon Technologii Piekarskich i Cukierniczych dzień wcześniej niż pozostałą część ekspozycji targów POLAGRA TECH – mówi Joanna Jasińska, dyrektorka projektu. - Dzień Piekarza i Cukiernika to dla rzemieślników okazja, by w dogodnym terminie zapoznać się z ofertą wystawców. A już teraz możemy obiecać, że atrakcji, nowości i premier nie zabraknie.
Jesienny blok targowy daje piekarzom i cukiernikom możliwość znalezienia nowych inspiracji dla stworzenia smacznej, dostosowanej do wymogów współczesnego konsumenta oferty wypieków. Będą oni mogli zaopatrzyć się tutaj we wszystkie produkty techniczno-technologiczne potrzebne do przygotowania pełnowartościowego, kuszącego zapachem, apetyczną fakturą i kształtem wypieku.

 

A to jeszcze nie wszystko. Prawdziwie inspirujące dla rzemieślników okażą się zapewne spotkania przy stoiskach wystawców, jak również te odbywające się w ramach pokazów organizowanych przez stowarzyszenia współpracujące z organizatorami targów POLAGRA TECH. To one niosą szansę otwarcia się na nowe rozwiązania, świeżego spojrzenia na własną ofertę i na to, jak można zmienić ją tak, by rozwijać potencjał prowadzonej przez siebie piekarni czy cukierni, dostosowując ją do zmieniających się upodobań smakowych współczesnych konsumentów.
Kuszące wypieki, którym nie można się oprzeć

Do inspirujących spotkań i rozmów rzemieślników dojdzie z pewnością w czasie Forum Piekarskiego i Cukierniczego. To jedyne w swoim rodzaju wydarzenie, w czasie którego eksperci branży podzielą się praktyczną wiedzą i umiejętnościami przydatnymi w codziennej pracy cukiernika i piekarza.

Jak ozdobić kruche ciasteczka masą cukrową tak, by jako urocze łakocie dopełniły imprezę w stylu baby shower lub przyjęcie z okazji chrztu czy pierwszych urodzin dziecka? Wokół takiej tematyki będą toczyć się pokazy cukiernicze. W ich ramach zostanie wykorzystany również karmel. Warsztaty z jego użyciem będą łączyć podejście nowatorskie z tradycyjnym. Oba rodzaje pokazów cukierniczych odbywać się będą w ciągu dwóch dni – 30 września i 1 października.

Ci, którzy rozbudzili już w sobie apetyt na przepyszne i przepiękne słodycze, ucieszą się zapewne z tego, że na tym jeszcze nie kończą się nęcące, apetyczne atrakcje. Ich dalszy ciąg przypadnie już na 2 października, kiedy rozpoczną się pokazy piekarskie. W ich ramach rzemieślnicy dowiedzą się, jak nadać bochnom chleba kunsztowny kształt warkocza lub innej formy splotu, tak by jak najpełniej wpisywał się w konwencję takich wydarzeń jak pierwsza komunia czy wesele. Pokazy potrwają dwa dni.

 


Oprócz pokazów przygotowanych przez Stowarzyszenia, będzie można również uczestniczyć w prezentacjach na stoiskach wystawców. Zdradzimy tylko: czekolada – to słowo rzemieślnicy będą odmieniać przez wszystkie możliwe przypadki. Wilgotne brownie, lody rzemieślnicze na bazie gorzkiej czekolady, płynne kremy, śliczne pralinki i tabliczki z wysoką zawartością kakao… obiecujemy: nie przejdziecie obok nich obojętnie!

Targi POLAGRA TECH to również cieszące się wielką popularnością Otwarte Mistrzostwa Polski w Formowaniu Drożdżówki Jedną Ręką, w tym roku podczas targów odbędzie się już trzecia ich odsłona. Wydarzenie to przyciąga szerokie grono widzów. Stworzono je specjalnie z myślą o piekarzach i cukiernikach, którzy mogą pochwalić się niezwykłymi zdolnościami i umiejętnościami warsztatowymi. Uczestnicy, którzy do tej pory mieli okazję wziąć udział w konkursie, zadziwili widzów i jurorów niewyobrażalnymi wynikami – najlepsi spośród nich potrafili w czasie krótszym niż 1 minuta wykręcić 10 drożdżówek. Jak wielokrotnie udowodnili, liczy się przede wszystkim technika – niektórzy zawodnicy trenują na długie miesiące przed Mistrzostwami. III Otwarte Mistrzostwa Polski w Formowaniu Drożdżówki Jedną Ręką odbędą się w dniach 1-2 października, a na zwycięzców – jak zwykle – czekać będą atrakcyjne nagrody ufundowane przez sponsorów.

Nowoczesne narzędzia sprzedaży
Ile kaw jesteś gotowy wypić z klientem, aby zrozumieć jego potrzeby? Czy strategia jest dla amatorów, a dopiero egzekucja dla profesjonalistów? Między innymi na te pytania będzie można uzyskać odpowiedź w czasie prelekcji i warsztatów składających się na program szkoleń dla branży technologii spożywczej, które odbędą się w środę, 3 października. Najciekawsze trendy promocyjne związane z projektowaniem produktów i usług (design thinking/service design) i sprzedażowe dopasowane do potrzeb biznesowych piekarzy i cukierników przedstawią specjaliści z firm szkoleniowych 4Results, MOMA oraz Błachowski i Partnerzy.

Dzień Piekarza i Cukiernika odbywa się w ramach Salonu Technologii Piekarskich i Cukierniczych będącego częścią targów POLAGRA TECH w przestrzeniach Międzynarodowych Targów Poznańskich co dwa lata. Tego dnia do zwiedzania w godzinach 9.00 – 17.00 dostępne będą pawilon 5 i 5G. Tegoroczna edycja Salonu Technologii Piekarskich i Cukierniczych będzie mieć miejsce w dniach 30 września do 4 października 2018 roku.

W ramach targów Polagra Tech w dniu 1 października rozpocznie się również Salon Technologii Spożywczych. Jednocześnie w tym samym czasie odbędą się też targi o komplementarnej tematyce: Taropak, Polimer Tech, 4 Print Week i Polagra Gastro / Invest Hotel.





Bieżące wydanie czasopisma

Zapraszamy do jesiennego wydania MB, w którym dr Józef Sadkiewicz namawia do wspierania polskich, ekologicznych producentów, dostosowywania technologii produkcji pieczywa do surowca i powrotu do dawnego smaku chleba. Podejmujemy też ważny temat aluminium w piekarstwie oraz zachęcamy do zmiany myślenia o opakowaniach na chleb.

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji