...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , KOMPLET Polska, materiał promocyjny

Pączkowy ideał według KOMPLET Polska

Podobno ideału nie ma, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby do niego dążyć. Na pytanie o to, jak powinien wyglądać pączek doskonały nie ma jednoznacznej odpowiedzi, ale z pewnością istnieje kilka wskazówek, które mogą przybliżyć nas do pączkowego ideału.

Zdaniem naszego mistrza cukiernictwa Marka Sobkowiaka dobry pączek powinien posiadać wysoką, jasną obrączkę, mniej więcej taką na „dwa palce”. Świadczy ona o lekkości i puszystej strukturze pączka. Należy również pamiętać, że zbyt niska temperatura smażenia (optymalna wynosi około 170°C) spowoduje intensywniejszewchłanianie tłuszczu, a wysoka „przepalenie” pączka. Ważny jest też czas potrzebny do usmażenia pączków, ten odpowiedni to około 6 minut. Skrócenie czasu sprawi, że nie uzyskamy miękiszu o odpowiednio elastycznej konsystencji, czyli takiej, która po naciśnięciu wróci do pierwotnego kształtu. Dobrze jest też przed smażeniem wyjąć ciasto z garownika na 15 minut dla uzyskania suchej skórki, dzięki czemu podczas smażenia i glazurowania pączki nie będą się marszczyć na powierzchni.

 

Do produkcji klasycznych pączków polecamy nasze sprawdzone mieszanki: KOMPLET Świeżynka, KOMPLET Multidrożdżowe oraz KOMPLET Pączki Maślane. A dla zwolenników pączków z dziurką – KOMPLET Cake Donut.

Nawet najlepszy produkt, bez odpowiedniej oprawy wizualnej i dodatku w postaci nadzienia, wydaje się być …niekompletny. Wychodząc z tego założenia nie możemy pominąć produktów, dzięki którym pączki, faworki, ciastka i donuty będą zachwycały zarówno pełnią smaku, jak i przyciągały spojrzenia klientów. Co ważne, rekomendowane poniżej produkty, jak przystało na produkty typu convinience, są łatwe i szybkie w użyciu oraz gwarantują powtarzalność efektu końcowego.

Co do środka? Polecamy np. KOMPLET Krem Aierkoniac. Mieszankę do przyrządzania kremu na zimno o smaku ajerkoniaku, idealną do nadziewania pączków. KOMPLET Kiddy Choco i KOMPLET Kiddy Noisette - gotowe pasty tłuszczowe o smaku kakaowym i orzechowym do nadziewania, smarowania, garnirowania i aromatyzowania. Łatwe do rozsmarowywania, doskonałe do zamrażania.

Co na wierzch? KOMPLET Neuschnee - odporny na działanie wilgoci, nierozpuszczający się puder dekoracyjny, który dzięki strukturze w formie płatków długo utrzymuje się na powierzchni wypieku. KOMPLET Kiddy Weiss, biała, tłuszczowo-mleczna pasta do wypełnień, garnirowania, aromatyzowania i powlekania. I wreszcie KOMPLET Magic Fondant. To bardzo ekonomiczna, łatwa i szybka w użyciu polewa cukrowa do wykończania wypieków cukierniczych.

Przypominamy, że do 17 lutego b.r. trwa PROMOCJA KOMPLET na Karnawał.

Zachęcamy do skorzystania z naszej oferty i kontaktu z działem handlowym.

 

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj nowe trendy, takie jak kakao ceremonialne, zainspiruj się recepturami finalistów Mistrzostw Polski na Pralinę, dowiedz się jak tworzyć praliny.

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji