...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy, materiał promocyjny

Pierniczki świąteczne

autorzy: Mizera Klaudia, Maślach Wojciech, Jaworski Norbert, Kulik Anna uczniów klasy III ZSZ – cukiernik Specjalnego Ośrodka Szkolno- Wychowawczego im. Zofii Sękowskiej w Radzyniu Podlaskim
nauczyciel: Anna Matysiak

RECEPTURA

Składniki
400 g miodu naturalnego
1 opakowanie przyprawy do piernika
1 kostka margaryny

Składniki rozpuścić w garnku na wolnym ogniu, przestudzić.

200 ml śmietany 18% połączyć z 2 łyżeczkami sody
1 kg mąki łączymy z 3 łyżkami kakao
2 jaja, 8 żółtek i 1 szkl. cukru ubić na puszystą masę (tak jak na biszkopt)

 

 

Wykonanie
Do masy jajecznej dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Odstawić w chłodne miejsce na 24 godziny. Po tym czasie wyłożyć ciasto na wysypaną mąką stolnicę i delikatnie przegnieść ciasto. Wałkować na grubość 5 mm, wykrawać  pierniczki i piec 10 min. w temperaturze 1800C. Dekorować lukrem lub posypać cukrem pudrem.

 



Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Ośrodek Szkolno-Wychowawczy im. Zofii Sękowskiej

Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji