...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy, materiał promocyjny

Koszyczki i babeczki wielkanocne

autorzy: Magdalena Niewęgłowska, Mariola Zabielska, uczennice kl. I ZSZ cukiernik, nauczyciel: Anna Matysiak
szkoła: Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy im. Zofii Sękowskiej w Radzyniu Podlaskim

RECEPTURA

Składniki
350 g mąki pszennej
100 g wiórków kokosowych
200 g margaryny
3 żółtka
2 łyżki śmietany 18%
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 cukier wanilinowy

Do dekoracji: dżem brzoskwiniowy, kolorowa posypka, rodzynki, żurawina.




Wykonanie
Składniki ciasta zagniatamy i schładzamy przez ok. 30 min. Małymi porcjami ciasta wyklejamy foremki na babeczki i pieczemy na złoty kolor. Z części ciasta robimy kabłączki.

Wypełnienie
250 ml śmietanki 30%
1 łyżka cukru pudru
1 łyżka żelatyny rozpuszczona w 1/3 szkl. wrzątku

Śmietankę z cukrem pudrem ubijamy mikserem i dodajemy rozpuszczoną, przestudzoną żelatynę.

Upieczone babeczki napełniamy dżemem i bitą śmietaną. Dekorujemy wg własnego gustu i uznania. W część babeczek wkładamy upieczone kabłączki, aby uzyskać koszyczki.

Smacznego!

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Ośrodek Szkolno-Wychowawczy im. Zofii Sękowskiej

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji