...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Piernikowa sztuka i młode talenty - wyniki konkursu dekorPIERNIKart

2. edycja zaskoczyła wysokim poziomem prac i frekwencją. Wygląda na to, że sztuka słodkiej dekoracji jest mocną stroną następnego pokolenia cukierniczego. Poznajcie zdolnych laureatów dekorPIERNIKart!

2 Ogólnopolski Konkurs na artystyczne dekorowanie pierników dekorPIERNIKart dla uczniów szkół gastronomicznych odbył się 10.12 .2021 roku w Zespole Szkół Ekonomiczno Usługowych w Żychlinie, który jest organizatorem konkursu. Pomysłodawcą jest pani Katarzyna Hryciuk, nauczyciel przedmiotów gastronomicznych, wg której to wydarzenie rozwija w uczniach chęcią dokształcanie się, rozwijania pasji, sięgania po tradycję.

W tym roku do eliminacji zgłosiło się 35 uczniów ze szkół w całej Polsce i mimo, że prac było mniej niż w roku ubiegłym to poziom był zdecydowanie wyższy. Po ocenie 35 piernikowych prac  podjęto decyzję o zaproszeniu na finał 9 finalistów, a nie jak pierwotnie zakładano 6-8. Na finał, który odbył się 10 grudnia 2021 roku zjechali do  Żychlina ekipy że szkół z Tarnowa, Wisły, Opola , Grodziska Mazowieckiego, Poznania, Turku i Żychlina.

 

 

Do jury w tym roku udało zaprosić się Mistrzynię Świata w sugarcraftingu Jowitę Woszczyńską, Agatę Kubacką (Zdrofit) specjalizującą się w zdrowych wyrobach cukierniczych, oraz dekoracjach tortów, Annę Dziedzic złotą medalistkę EXPO Sweet w dekoracji pierników, Beatę Prusak - juror Expo Sweet i Annę Pietrzak - Gryc, właścicielkę AniPasje, Piernikarni w Białymstoku, której pierniki znane są nie tylko w Polsce i na świecie.

Finaliści mieli za zadanie wyeksponować pracę eliminacyjne oraz pracę finałowe. Jurorów zaskoczył bardzo wysoki poziom, różnorodność prac i mnogość technik. Po burzliwych obradach okazało się, że 1 miejsce zajęła Monika Konieczny z Zespołu Szkół Zawodowych nr 4 w Opolu.

 

 

2 miejsce Małgorzata Skupio z Zespołu Szkół nr 1 w Grodzisku Mazowieckim.

 

 

3 miejsce Marcin Magosz z Zespołu Szkół Zawodowych nr 4 w Opolu.

 

 

Natomiast że względu na zaskakująco wysoki i wyrównany poziom wszyscy pozostali finaliści zostali wyróżnieni. Przyznano również dwie nagrody specjalne, Magdalena Gucwa z Tarnowa została nagrodzona przez Annę Komisarczyk, prowadząca szkolenia z dekorwania pierników, ( "A ja to pierniczę" ), a Marcin Magosz z Opola nagrodzony za artyzm przez Jowitę Woszczyńską.

Dla finalistów EXPO Sweet przygotowało wyjątkowe nagrody, voucher o wartości 1000zl każdy na kurs cukierniczy.

Bieżące wydanie czasopisma

Czy absolwenci szkół gastronomicznych mają dobry start? Jak wykonać tort na 600 osób w 1-osobowej pracowni? Czy przekształcenie swojej działalności w spółkę dziś się opłaca? Czym różni się szarlotka od jabłecznika?

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji