...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Piernikowa sztuka i młode talenty - wyniki konkursu dekorPIERNIKart

2. edycja zaskoczyła wysokim poziomem prac i frekwencją. Wygląda na to, że sztuka słodkiej dekoracji jest mocną stroną następnego pokolenia cukierniczego. Poznajcie zdolnych laureatów dekorPIERNIKart!

2 Ogólnopolski Konkurs na artystyczne dekorowanie pierników dekorPIERNIKart dla uczniów szkół gastronomicznych odbył się 10.12 .2021 roku w Zespole Szkół Ekonomiczno Usługowych w Żychlinie, który jest organizatorem konkursu. Pomysłodawcą jest pani Katarzyna Hryciuk, nauczyciel przedmiotów gastronomicznych, wg której to wydarzenie rozwija w uczniach chęcią dokształcanie się, rozwijania pasji, sięgania po tradycję.

W tym roku do eliminacji zgłosiło się 35 uczniów ze szkół w całej Polsce i mimo, że prac było mniej niż w roku ubiegłym to poziom był zdecydowanie wyższy. Po ocenie 35 piernikowych prac  podjęto decyzję o zaproszeniu na finał 9 finalistów, a nie jak pierwotnie zakładano 6-8. Na finał, który odbył się 10 grudnia 2021 roku zjechali do  Żychlina ekipy że szkół z Tarnowa, Wisły, Opola , Grodziska Mazowieckiego, Poznania, Turku i Żychlina.

 

 

Do jury w tym roku udało zaprosić się Mistrzynię Świata w sugarcraftingu Jowitę Woszczyńską, Agatę Kubacką (Zdrofit) specjalizującą się w zdrowych wyrobach cukierniczych, oraz dekoracjach tortów, Annę Dziedzic złotą medalistkę EXPO Sweet w dekoracji pierników, Beatę Prusak - juror Expo Sweet i Annę Pietrzak - Gryc, właścicielkę AniPasje, Piernikarni w Białymstoku, której pierniki znane są nie tylko w Polsce i na świecie.

Finaliści mieli za zadanie wyeksponować pracę eliminacyjne oraz pracę finałowe. Jurorów zaskoczył bardzo wysoki poziom, różnorodność prac i mnogość technik. Po burzliwych obradach okazało się, że 1 miejsce zajęła Monika Konieczny z Zespołu Szkół Zawodowych nr 4 w Opolu.

 

 

2 miejsce Małgorzata Skupio z Zespołu Szkół nr 1 w Grodzisku Mazowieckim.

 

 

3 miejsce Marcin Magosz z Zespołu Szkół Zawodowych nr 4 w Opolu.

 

 

Natomiast że względu na zaskakująco wysoki i wyrównany poziom wszyscy pozostali finaliści zostali wyróżnieni. Przyznano również dwie nagrody specjalne, Magdalena Gucwa z Tarnowa została nagrodzona przez Annę Komisarczyk, prowadząca szkolenia z dekorwania pierników, ( "A ja to pierniczę" ), a Marcin Magosz z Opola nagrodzony za artyzm przez Jowitę Woszczyńską.

Dla finalistów EXPO Sweet przygotowało wyjątkowe nagrody, voucher o wartości 1000zl każdy na kurs cukierniczy.

Bieżące wydanie czasopisma

Za co Polacy pokochali jagodzianki? Czym ustabilizować krem na zimno? Jak projektować słodkie stoły? Skąd się biorą alergie pokarmowe? Do czego dodawać szafranu?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji