...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Pierre Hermé otrzymał Legię Honorową!

Znakomity francuski cukiernik Pierre Hermé został uhonorowany Legią Honorową – najbardziej prestiżowym odznaczeniem francuskim, którym w 2024 roku odznaczono 352 zasłużone osoby.

Uroczystość wręczenia miała miejsce 30 kwietnia br. w Pałacu Elizejskim. Pierre’a Hermé doceniono za poświęcenie, za kreatywność i za poszukiwanie smaków w swojej pracy cukierniczej. Legia Honorowa jest odznaczeniem utworzonym przez samego Napoleona w 1802 roku dla wojskowych, ale także dla osób cywilnych. W 2005 roku cukiernik otrzymał już odznaczenie Kawalera Legii Honorowej. W tym roku było to wyróżnienie wyższej rangi – To dla mnie i dla moje ekipy z Maison Pierre Hermé Paris duży przywilej, a w szczególności dla cukierników, którzy na całym świecie pracują u mojego boku. To duże uznanie dla francuskiego cukiernictwa – powiedział laureat.

 


Niedawno Pierre Hermé otworzył w Paryżu przy bulwarze Kapucynów swój nowy sklep całkowicie poświęcony czekoladzie – Infiniement chocolat – Intensywna, subtelna, złożona, czekolada wymaga niebywałej precyzji – mówi cukiernik – Należy ją oswoić, by stworzyć smak i właściwą teksturę. Wystrój sklepu jest elegancki, jak na Pierre’a Herme przystało, wręcz wyrafinowany, utrzymany w kolorze ciepłego brązu.

K.Sz.


Bieżące wydanie czasopisma

Jaki krem do przekładania, a jaki do tynkowania tortu? Od czego zacząć wegańską rewolucję w cukierni? Co to jest crookie? I czym się różnią świderki Ice Dream Team?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji