...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AM, materiał promocyjny

Podwieczorki Akademii Mistrza – zgłoś swój udział

Czy wiesz, jak poprawnie konstruować wykaz składników? Chciałbyś, aby twoje produkty miały krótkie i przyjazne dla klientów etykiety? Zastanawiasz się, jak obliczać wartość odżywczą? Odpowiedzi na wszystkie te pytania uzyskasz podczas kolejnego z cyklu spotkań „Podwieczorki z Akademią Mistrza” organizowanego przez firmę Kruszwic

Cukiernik i piekarz, jak każdy producent żywności, ma obowiązek przekazywać konsumentowi rzetelne informacje na temat swoich wyrobów. Większość przepisów Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 1169/2011 objęła branżę cukierniczą już 2 lata temu, natomiast w tym roku wchodzi w życie obowiązek podawania wartości odżywczej na wyrobach pakowanych. Wiele przepisów nadal budzi wątpliwości wśród rzemieślników. Seminarium „Praktyczne kwestie znakowania wyrobów cukierniczych” prowadzone przez dr Agnieszkę Szymecka-Wesołowską, które jest częścią spotkania, pomoże w wyjaśnieniu niejasnych kwestii.

Po spotkaniu uczestnicy będą potrafili:

  • prawidłowo wyliczyć zawartość składników odżywczych w 100 g produktu i znać służące do tego programy;
  • konstruować tabelę informacji wartości odżywczych,
  • wiedzieć, które elementy informacji o wartości odżywczej są obowiązkowe, a które dobrowolne;
  • poprawnie konstruować wykaz składników, w tym składników złożonych;
  • znać zasadę przenoszenia i poprawnie znakować substancje dodatkowe;
  • wiedzieć, w jakich sytuacjach podawanie ilości składników w ich wykazie jest konieczne;
  • prawidłowo deklarować alergeny na etykiecie;
  • wiedzieć, na co zwracają uwagę inspekcje kontrolne.

Terminy i miejsca warsztatów:

  • 20 września, Szary Residence, 32-091 Michałowice k. Krakowa,  ul. Parkurowa 1
  • 21 września, Karczma Klepisko, ul. Zegrzyńska 10 A, 05-126 Nieporęt k. Warszawy
  • 27 września, Hotel Wena, ul. Główna 20, 51-180 Wrocław Psary
  • 28 września, Kompleks Sztygarka, ul. Piotra Skargi 34 a/d, 41-500 Chorzów

Dr Agnieszka Szymecka-Wesołowska

Prawnik, wspólniczka i współzałożycielka Centrum Prawa Żywnościowego A. Szymecka-Wesołowska, D. Szostek sp.j.; specjalizuje się w doradztwie prawnym dla przedsiębiorstw branży spożywczej w zakresie prawa żywnościowego. Wykłada prawo żywnościowe na Akademii Leona Koźmińskiego w Warszawie. Członkini rady ekspertów Krajowej Rady Suplementów i Odżywek; zarządu fundacji Europejski Instytut Suplementów i Odżywek, Polskiego Stowarzyszenia Prawników Agrarystów oraz Włoskiego Stowarzyszenia Prawa Żywnościowego. Autorka wielu publikacji z zakresu prawa rolnego i żywnościowego w kraju i zagranicą, w tym ekspertyz badawczych dla Urzędu Komitetu Integracji Europejskiej oraz Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Trenerka prawa żywnościowego, redaktor naukowy i współautorka komentarzy do pierwszego na polskim rynku systemowego komentarza ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia („Bezpieczeństwo żywności i żywienia. Komentarz”, Warszawa 2013 r.) oraz do Rozporządzenia (WE) Parlamentu Europejskiego i Rady z 20 grudnia 2006 r. w sprawie oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych („Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne w oznakowaniu, prezentacji i reklamie żywności. Komentarz”, Warszawa 2015 r.).

 

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Czekolada, bajgle i cruffiny - w najnowszym wydaniu wgryzamy się w tematy, które mocno kojarzą się w jesienią i powrotem do szkoły. Oprócz tego częstujemy też nowinkami, takimi jak mąka z owadów. Szukamy makaronikowych inspiracji.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać








    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji