...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , HORTINO, materiał promocyjny

Poltino dla cukiernictwa – dobre, bo polskie

Hortino to jedna z największych firm z branży przetwórczej oparta w 100% na polskim kapi­tale. Obecnie rozszerza ofertę profesjonalnych produktów skierowanych na rynek cukierniczo-piekarski.

Czy cukiernicy i piekarze mogą wspierać polski przemysł przetwórstwa owocowo-warzywnego? Tak, jeśli będą świadomie wybierać krajowe marki i produkty firm wykorzystujących surowce od lokalnych dostawców.

Oferta firmy Hortino, znanej m.in. z mrożonek warzywnych i owoco­wych marki Poltino, została roz­szerzona o marmolady owocowe dla prze­mysłu piekarniczego i cukierniczego. Firma oferuje także nadzienia owocowe dla pro­fesjonalistów. Do ich produkcji stosuje się tylko dojrzałe i zdrowe owoce, wyłącznie od sprawdzonych rolników. Dostawy surow­ca pochodzą głównie z województw: pod­karpackiego, świętokrzyskiego i lubelskiego.

Wysokie standardy produkcji
W sezonie spółka skupuje i przetwarza ok. 70 tys. ton owoców i warzyw od lokalnych producentów. Weryfikacja jakościowa roz­poczyna się już u dostawców. Kontrolowa­ne są plantacje, prowadzone instruktaże i szkolenia dla rolników.
Kolejny etap to kontrola surowca dostarczane­go do zakładu, kontrola produkcji oraz końco­wa – produktu gotowego. Wysokie standardy produkcji zapewniają wdrożone i utrzymywa­ne w zakładzie systemy: zarządzania bezpie­czeństwem żywności HACCP według normy ISO 22000:2005 oraz zarządzania jakością według normy ISO 9001:2008.

 

Doświadczenie i innowacyjność
Hortino ma wieloletnie doświadczenie w pro­dukcji nadzień i mrożonek owocowych oraz dysponuje bazą sprawdzonych polskich do­stawców – sadowników i rolników. Z takimi zasobami i wiedzą firma postanowiła roz­szerzyć swoją ofertę skierowaną na rynek cukierniczy i piekarski.

Pod marką Poltino powstała nowość – marmolady owocowe. Produkty wytwa­rzane są przez proces gotowania przecieru jabłkowego oraz dużej zawartości innych przecierów owocowych, charakterystycz­nych dla określonego smaku. Marmolady Poltino nie zawierają sztucznych barwników. Zwarta konsystencja produktu umożliwia ich stosowanie jako wsadu oraz do zewnętrznej dekoracji produktów. Idealnie sprawdzają się do wszelkiego rodzaju drożdżówek, cia­steczek, przekładania blatów ciast.

Druga gama produktów Poltino dla profe­sjonalistów to termostabilne nadzienia owocowe extra, niskosłodzone – o 25-45-proc. zawartości cukrów – z wysokim udziałem procentowym owoców – od 40% do 55% – w za­leżności od smaku. Nadzienie po wypie­ku utrzymuje barwę i smak oraz lekko prze­zroczystą konsystencję z widocznymi kawałkami owo­ców. Tego typu produkty są stosowa­ne przy wypiekaniu wszelkiego rodzaju drożdżówek, ciast i ciasteczek, pieczywa cukierniczego, jako farsz do naleśników czy wyrobów garmażeryjnych, np. kne­dli i pierogów, ale również jako element dekoracyjny, umieszczany na wierzchu wypieków.

 

Przetestowane przez profesjonalistów
Nadzienia i marmolady owocowe Poltino dla przemysłu piekarniczego przed wpro­wadzeniem do masowej produkcji zostały przetestowane przez lokalne podkarpackie cukiernie i piekarnie – głównie rodzinne firmy, dla których ważne jest zaufanie i za­dowolenie stałych klientów. Profesjonaliści z regionu oceniali: smak, jakość, ekono­miczność i estetykę, a ich uwagi zostały uwzględnione w przygotowywaniu receptur finalnych produktów.

Bieżące wydanie czasopisma

Jaki krem do przekładania, a jaki do tynkowania tortu? Od czego zacząć wegańską rewolucję w cukierni? Co to jest crookie? I czym się różnią świderki Ice Dream Team?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji