...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Nurkowski, materiał promocyjny

Rok 2023 rozpoczęty!

Obecny rok, jak każdy rozpoczynający się, stoi pod znakiem zapytania. Wszyscy są ciekawi, jak będzie wyglądał... Wiele rozmów na ten temat przeprowadziliśmy w styczniu w trakcie targów w Rimini oraz na przełomie lutego i marca podczas ExpoSweet w Warszawie. Cieszył fakt, że spotkaliśmy się z wieloma klientami i kontrahentami.

Wszyscy byli w pozytywnych nastrojach, kiedy dyskutowaliśmy o nowych możliwościach i nowościach w branży.

Targi branżowe Sigep w Rimini oraz ExpoSweet w Warszawie
Na targach ExpoSweet pokazaliśmy kilka ciekawych rozwiązań dotyczących tego, jak usprawnić i zoptymalizować poszczególne procesy w zakładach piekarskich czy cukierniczych. Cukiernicy przyglądali się maszynie do rurek Konomac. Jest to niewielkich rozmiarów urządzenie, które dzięki sporej wydajności – od 800 do nawet 3900 szt. na godzinę – potrafi bardzo szybko wykonać swoje zadanie. Po nałożeniu na chwytaki ciasta na wałku maszyna wykrawa pas, przesuwa go pod podajnik rurek, gdzie automatycznie jest na nią nawijana, później przechodzi pod tunel zamykający końcówki. Maszyna dostępna jest w dwóch modelach: Cannoncina – o mniejszej wydajności, z nożem rolkowym i Gianfranco – o większej wydajności, z nożem gilotynowym. Można je wyposażyć w kilka dodatków: podwójny nóż do cięcia rurek na mniejsze, tunel do rurek otwartych czy ostatnią nowość – model specjalny do nawijania ciasta na parówki.

 

 

W tym roku dużym zainteresowaniem cieszyła się zmywarka Multiwasher. Podczas targów prezentowaliśmy moc tego urządzenia, myjąc zapieczone blachy – czarne i przypalone GN-y ze stali nierdzewnej po 5 minutach wychodziły czyste, co klienci mogli zobaczyć na własne oczy i ocenić. Co oprócz blach można myć w tej zmywarce? Właściwie wszystko – dzięki kilku zastosowanym technologiom maszyna jest uniwersalna. Wysokie ciśnienie wody na dyszach myjących i temperatura powodują, że domywany jest każdy fragment, np. w koszach ranty oraz inne zakamarki, a specjalne detergenty pozwalają na umycie zapieczonych wózków z czarnego przypalonego osadu – po 20-45 minutach wyglądają „jak nowe”. Jak zawsze przy inwestycji w zmywarkę czy piec proponujemy darmowy audyt energetyczny, w trakcie którego sprawdzamy i omawiamy, w jakim okresie zwróci się inwestycja oraz jakie dodatkowe korzyści przyniesie.

 

Piec Revent na każdych targach wzbudza wielkie zainteresowanie, rozmowę zaczynamy najczęściej od słów na temat jego wyglądu, ale gdy wchodzimy w szczegóły, zaciekawienie rośnie. Z czego ono wynika? Po pierwsze, to urządzenia wyjątkowo ekonomiczne – piece Revent z serii 700 charakteryzują się bardzo niskim zużyciem energii – niezależnie, czy jest to gaz, olej czy energia elektryczna. W porównaniu z konkurencją, używając go, można zaoszczędzić ok. 20-50% na paliwie. Jak pokazały testy, często przy niższym zużyciu można było wypiec np. o wózek kajzerek więcej niż w konkurencyjnym piecu. Wszystko to dzięki systemom TCC i HVS. Ten pierwszy odpowiedzialny jest za rozłożenie dużej ilości powietrza pod spodem blach, co daje efekt ciepłego spodu jak w piecu wsadowym, a drugi odpowiada za mocne zaparowanie, gotowe do użycia w każdym momencie. Będąc przy firmie Revent, nie sposób nie wspomnieć o garownio-chłodniach z innowacyjnym systemem Freshbake. Komora wydłużonego garowania z systemem FSP pozwala na prowadzenie procesu dokładnie w taki sposób, jak chcemy. Odpowiada za to system Freshbake, którego działanie polega na tym, że do komory możemy wprowadzić wypieczone w 90% pieczywo i przetrzymywać je tam do ok. 7 dni. Dzięki odpowiedniemu systemowi utrzymującemu wilgotność na właściwym poziomie oraz systemowi dbającemu o bakteriologię, po wyciągnięciu można wypiec produkty do końca w bardzo szybkim czasie. Efekt – świeże pieczywo w piekarni lub punktach sprzedaży dostępne bardzo szybko, co pozwala ograniczyć liczbę zwrotów.

 

Podczas tegorocznej edycji targów przeprowadziliśmy wiele rozmów na temat naszych nowości. Pierwsza z nich to maszyna do produkcji bajgli – ten rodzaj pieczywa jest coraz popularniejszy i stanowi coraz większą część sprzedaży. Dostępna jest w wersji wolnostojącej lub z automatyczną dzielarką kęsów. Innym bardzo interesującym urządzeniem jest specjalny model wydłużarki, która oprócz chlebów może wydłużać produkty rustykalne o dużej porowatości, w tym bagietki zakończone szpicami.

Na stoisku firmy Nurkowski nie zabrakło również produktów firmy Rollmatic – zeszłorocznego medalisty – krajalnica tarczowa w tym roku też cieszyła się sporym zainteresowaniem. Jest to uniwersalne urządzenie, które kroi każdy rodzaj pieczywa: od pszennych po żytnie, również ciepłe chleby. Posiada zdolność regulacji grubości kromki w zakresie od 3 do 30 mm. Obok krajalnicy stała niezawodna i wszechstronna ubijaczka cukiernicza – dzięki specjalnym narzędziom jest ona w stanie szybko ubijać i napowietrzać masy białkowe czy biszkoptowe, a po zmianie poradzi sobie z tłuszczami, gęstymi kremami czy sernikami.

Dziękujemy wszystkim, którzy nas odwiedzili i przeprowadzili interesujące rozmowy. Życzymy wielu sukcesów.

Konrad Kazanecki

Więcej informacji: tel. 668 409 196 lub na www.nurkowski.com

 

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji