...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Rozkwit inspiracji z nowym Mistrzem Branży

Odkrywamy fenomen cukierni Kaiser Patisserie. Odwiedzamy progi Akademii Umiejętności Inspiracja. Śledzimy tortowe trendy i zachwycamy się tortem 3D. Relacjonujemy mistrzostwa i prezentujemy młode talenty. Podpowiadamy jak zmniejszyć rachunki za prąd i dlaczego warto inwestować w eko opakowania. Czytajcie nowe wydanie MB!

Nie w każdej cukierni można napić się Dom Perignon. W Kaiser Patisserie tak! Można tu też spróbować najlepszej herbaty na świecie. I wybierać każdego dnia spośród 15 różnych ciastek w witrynie. Ta marka podniosła wizerunek butikowej cukierni na jeszcze wyższy poziom. Jak udaje się utrzymać doskonałą jakość, mając tak szeroką ofertę i obsługując wiele lokali w Polsce, a nawet poza nią? O tym, między innymi, rozmawiamy z teamem butikowej cukierni ze Słupska, której pracowniczki zdobyły najwyższe miejsce na podium konkursu Debic Pastry Cup. Wywiad znajdziecie na str. 8.

 


Tort w kształcie zwłok podczas sekcji, tort spaghetti, tort trumna... O tym, dlaczego projektanci tortów spełniają coraz bardziej szalone wizje klientów i czy klasyczne torty odejdą do lamusa, opowiada na str. 14 Sylwia Sobieraj – projektantka tortów artystycznych.

 


Będzie dobrze! Takie zapewnienie każdy z nas chciałby usłyszeć, by choć na chwilę poczuć się spokojnie i bezpiecznie. Te słowa wykorzystała w nazwie swojej warszawskiej piekarni jej właścicielka, Dagmara Rosiak. O tym jak faktycznie wygląda przyszłość i codzienność piekarni rzemieślniczej opowiada na str. 18.

 


Akademia Umiejętności Inspiracja to jedno z pierwszych miejsc, w którym grono polskich cukierników mogło poznać tajniki pracy z czekoladą. Dziś do jego progów zaprasza Ana Florencia Davila oraz Michał Świerad, czyli główni technologowie, którzy dzielą się potężną wiedzą i doświadczeniem z każdym, kto pragnie szlifować swój talent i poznać trendy branżowe. Jak powstało miejsce, które jest nieodłącznym elementem marki Barbara Luijckx? Opowiada Paulina Borowicz- Hardeman, dyrektor ds. marketingu i rozwoju produktu na str. 26

 

 

Patrycja Drożdż, cukierniczka pasjonatka, spełniła marzenie i wygrała konkurs na tort rzeźbiony podczas ostatnich targów Sweet Expo w Warszawie. Zaskoczona i bardzo dumna z wygranej przeszła konkretną drogę, by cieszyć się z tego osiągnięcia. Jak się to wszystko zaczęło? Skąd pomysła na zwycięski tort Hajduk? Ile czasu zajęło jej stworzenie tego dzieła? Odpowiedzi na te pytania szukajcie na str. 30.

 


Energia elektryczna w każdej firmie to aktualnie jeden z większych czynników kosztotwórczych. Jej ceny na Towarowej Giełdzie Energii wzrosły od 2019 roku ponad trzykrotnie. Do 2030 roku prognozuje się stały wzrost cen energii powyżej poziomu inflacji. Polska jest i długo jeszcze będzie uzależniona od paliw kopalnych, które odpowiadają za 70-75% wytworzonej energii. Wobec tego wszyscy zadajemy sobie jedno zasadnicze pytanie - jak zmniejszyć rachunki za prąd? Rozwiązania tej sytuacji szukajcie na str. 56.

 

 

Ekologiczne opakowania na lody, ciastka, pieczywo i szeroko pojętą żywność coraz częściej można znaleźć w restauracjach i kawiarnio-ciastkarniach czy lodziarniach, które chętnie sięgają po rozwiązania przyjazne dla środowiska. Okres pandemii wymusił na wielu punktach funkcjonowanie „na wynos”, a to z kolei w sposób naturalny skłoniło do myślenia o opakowaniach. Dołączyły do tego kwestie związane z dyrektywą unijną, która w międzyczasie weszła w życie. Sprawdzamy, jakie to miało konsekwencje i jak wygląda ekopakowanie w 2023 roku. Przez gąszcz zagadnień związanych z tymi kwestiami przeprowadzi nas Krzysztof Nowak, współwłaściciel firmy Cantino z Wrocławia. Artykułu szukajcie na str. 64.

 

 

A oprócz tego piszemy o brazylijskich bułeczkach serowych, relacjonujemy II Mistrzostwa Polski na Pralinę oraz Sweettargi, a także finał konkursu Debic Pastry Cup. Podpowiadamy jakie oświetlenie najlepiej wyeksponuje pieczywo. Prezentujemy mistrzowski tutorial Angeliki Chwyć. Po jeszcze więcej czytajcie wydanie online lub zamówcie prenumeratę w naszym sklepie!

 

SPIS TREŚCI

Rozmowa Mistrza Branży
Rzemiosło w luksusowej formie – rozmowa z zespołem Kaiser Patisserie
Zwrot na tort – rozmowa z Sylwią Sobiegraj
Będzie dobrze – rozmowa z Dagmarą Rosiak

Mistrz produkcji / Mistrz dekoracji
Mus czekoladowy z marakują i pomarańczą
Wartość smaku czekolady z Cacao-Trace
Miejsce pełne pasji i inspiracji
Jadalna sztuka – tort 3D
Wiosenny tort Bellaria
Kreatywny sugarcrafting z Angelika Chwyć
Przegląd rynkowy
Sezon na torty – przegląd trendów

Mistrz zarzadzania
Glasbord® na ściany i sufity
Chleby dookoła świata
Za drzwiami piekarni
Jak zmniejszyć rachunki za prąd
Jemy oczami – jak światło wpływa na nasz apetyt?
Ekologiczne podejście do opakowań

Flash news

 

ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

Pobierz numer w PDF >

Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej > 

Bieżące wydanie czasopisma

Jaki krem do przekładania, a jaki do tynkowania tortu? Od czego zacząć wegańską rewolucję w cukierni? Co to jest crookie? I czym się różnią świderki Ice Dream Team?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji