Pączki tradycyjne z różnymi nadzieniami, wiedeńskie, hiszpańskie specjały, staropolskie ruchanki, faworki - obowiązkowe punkty menu Tłustego Czwartku będą tematem szkolenia orgaznizowanego przez Stowarzyszenie Rzemieślnik.
Jak zrobić najlepsze pączki? Połącz ze sobą: mąkę, żółtka, cukier, masło, drożdże, mleko, skórkę cytrynową, spirytus, dodaj do tego dużo serca i wypełnij najlepszym nadzieniem malinowym! Ale można też zapisać się na warsztaty i wspólnie, w świetnej atmosferze, na luzie nauczyć się ekspresowo kilku obowiązkowych pozycji na Tłusty Czwartek oraz karnawał. Zapisz się, a jeśli jesteś członkiem stowarzyszenia Rzemieślnik zgarnij też zniżki!
Nauczysz się prawidłowej technologii, otrzymasz sprawdzone przepisy wraz z gotowym składem i wykazem alergenanów! Obliczysz koszt produkcji i skalkulujesz cenę.
Warsztaty mają na celu popularyzację tradycyjnego rzemiosła cukierniczego, które opiera się na sztuce wykonania i użyciu właściwych, naturalnych składników. Osoby, które teraz dołączą do Stowarzyszenia otrzymają od 25-50% rabatu!!! Warsztaty odbędą się w Sycowie, dzięki wsparciu firmy ASCOBLOC. Prowadzący - Mirosław Kurek.
https://rzemieslnik.org/szkolenia
Zapisy - kontakt@rzemieslnik.org