...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Smoczy owoc Smakiem Roku 2023

Firma Firmenich po raz 11 ogłosiła Smak Roku. Tym razem jest to pitaja, czyli smoczy owoc. Pochodzący z meksyku owoc kaktusa koresponduje swoją kolorystyką i przesłaniem do Koloru Roku instytutu Pantone.

Firma Firmenich, największa na świecie prywatna firma zajmująca się zapachami i smakami od wielu lat na początku grudnia ogłasza Smak Roku. Rok 2023 będzie należeć do smoczego owocu.  “Odważna żywotność smoczego owocu to doskonały wybór, gdy z ekscytacją rozpoczynamy kolejny rok zmian” – powiedział Maurizio Clementi, tymczasowy prezes działu Taste & Beyond firmy Firmenich.

 


Pochodzący z Ameryki Środkowej, gdzie jest znany jako pitaja, owoc kwitnie w tropikalnych i subtropikalnych klimatach na całym świecie. Miąższ smoczego owocu jest bogaty w przeciwutleniacze i wapń.Owoc wyrasta z pnącego kaktusa, co czyni go rośliną odporną na suszę i naturalnie zużywającą mało wody, wymagającą tylko jednej czwartej wody do wzrostu w porównaniu, np. z popularnym awokado.  Zawdzięczający swą nazwę budowie skórki z wystającymi listkami, przez co przypomina smocze łuski, smoczy owoc w przekroju prezentuje biały miąższ z czarnymi pestkami.

 


Taki wybór Smaku Roku został podyktowany silną zmianę trendów konsumenckich w kierunku dobrego samopoczucia i zrównoważonego rozwoju w wyborze żywności i napojów, a także zwiększonymi oczekiwaniami w zakresie smaku. - Ponieważ wszystko, co robimy, jest zakorzenione w naturze i głębokim zrozumieniu konsumentów, zainspirowało nas to do wybrania Smaku Roku, który łączy w sobie obie te cechy - dodaje Clementi.

 


W ramach swojej wiodącej w branży funkcji Human Insights, zespół prognostyczny Trenz™ firmy Firmenich zauważył wzrost popytu na smoczy owoc po pandemii Covid w prawie każdym większym mieście na świecie. Owoce egzotyczne, choć zawsze popularne w segmentach niszowych, zaczęły pojawiać się bardziej uniwersalnie na różnych rynkach i lokalach gastronomicznych, a także jako smak soków i koktajli, herbaty czy sałatki oraz desery. - Nasz wybór smoczego owocu na rok 2023 odzwierciedla coraz bardziej żądne przygód podniebienia konsumentów na całym świecie i pragnienie nowych lub egzotycznych składników i smaku - podsumowuje Mikel Cirkus, Global Creative Director w Taste & Beyond. 


źródło >>> Firmenich.com

Bieżące wydanie czasopisma

Justyna Sekunda o upartym dążeniu do celu i pukaniu do drzwi klienta premium. Aleksandra Gostomska i Paweł Ignaciuk o przekazywaniu historii i emocji w ciastkach. Tomasz Dudek o potędze inwestowania w siebie.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    Wypieki wegańskie puratos

    pieczywo babuni lesaffre

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji