...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Stowarzyszenie Polska Ekologia z nowymi pomysłami na rozwój

W gościnnych progach Gospodarstwa Pasiecznego „Bartnik” (Stróże) w dniu 09.06.2019 odbyło się Walne Zebranie Sprawozdawczo-Wyborcze Stowarzyszenia Polska Ekologia. W jego trakcie podsumowano działania podjęte w ramach ostatniej kadencji, wybrano nowe władze oraz przedłożono interesujące pomysły na rozwój Stowarzyszenia.

Stowarzyszenie Polska Ekologia ma podstawy, aby patrzeć w przyszłość w zielonych barwach. Organizacja pod kierownictwem prezesa Pawła Krajmasa rozwija się dynamicznie, rozszerza pole działania i ze smakiem promuje żywność ekologiczną oraz zrzeszonych w niej producentów oraz przedsiębiorców. Charakterystyczne logo Stowarzyszenia w ciągu ostatnich lat było widoczne podczas ponad 50 wydarzeń (w tym największe targi na świecie produktów organicznych – Biofach w Norymberdze, Program Niepodległa Polska Smakuje, Piknik Poznaj Dobrą Żywność). Organizacja podejmuje także współpracę zagraniczną. Ostatnio z organizacją BioAgricoop z Włoch – efektem współpracy jest 3-letni program Organicity promujący żywność EKO na świecie (w tym roku organizacje zaprezentowały wspólne stoisko na największych targach ThaiFex World of Food Asia w Bangkoku, oraz Summer Fancy Food Show w Nowym Jorku). Na przełomie 2018/2019 w całej Polsce odbywał się konkurs kulinarny dla uczniów pt. „Zboża najwyższej jakość – powrót do zbóż pradawnych”, finansowany z Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.

W podsumowaniu zebrania prezes Paweł Krajmas zwrócił uwagę, że za sukcesem stowarzyszenia stoi ciężka praca wielu osób, ale przede wszystkim dobra współpraca członków na rzecz i dobra Polskiej Ekologii. Zadowolenia z działalności nie kryli obecni członkowie, którzy jednomyślnie wybrali Pawła Krajmasa na prezesa na następną kadencję. W skład zarządu ponownie wybrano Macieja Rudżiksa i Wawrzyńca Maziejuka. Do komisji rewizyjnej weszli Czesław Meus (przewodniczący) oraz członkowie: Piotr Nowak i Stefan Bednarek.

Kluby sympatyków Polskiej Ekologii

Polska Ekologia przyciąga do siebie nowych producentów, przedsiębiorców i partnerów, rośnie w siłę i ma pomysły na dalszy rozwój. Jednym z nich jest idea utworzenia „Klubów sympatyków Polskiej Ekologii”, zlokalizowanych w każdym mieście, miasteczku i wsi. W założeniu kluby mają na celu przede wszystkim działalność informacyjno-edukacyjną, mają zwiększać świadomość o pozytywnym oddziaływaniu produktów EKO na środowisko oraz zdrowie i życie człowieka. Kluby mają także integrować ludzi szukających dostępu do certyfikowanej żywności organicznej. Członkostwo w klubie będzie oczywiście bezpłatne, a korzyści dla klubowiczów wymierne – jak zniżki na produkty, warsztaty, zaproszenia na wydarzenia, dostęp do wiedzy online i baz danych, możliwość udziału w konkursach, oraz innych atrakcji.

AK

Bieżące wydanie czasopisma

W wakacyjnym Mistrzu Branży: Zdrowo i smacznie z Beatą Sadowską, zielona przyszłość cukiernictwa i świeżo mielona mąka w piekarniach

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji