...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Tak powstają piece Unox

Piec to serce każdej piekarni i cukierni. Jak właściwie powstają te nowoczesne urządzenia dla gastronomii? Czym różnią się poszczególne modele? Jak szybko można upiec w nich ćwiartkę kurczaka albo chleb? Nasza redakcja poleciała do fabryki pieców marki Unox, by znaleźć odpowiedzi na te pytania.

W niezwykłą podróż udałyśmy się wraz z innymi dziennikarzami z branży gastronomicznej na zaproszenie Unox, międzynarodowej marki pieców z siedzibą i fabryką w Padwie we Włoszech. Firma powstała w 1990 roku i wkroczyła na rynek profesjonalnych pieców z produktem, który umożliwiał pieczenie chleba i croissantów bez ich wcześniejszego rozmrażania. W ten sposób od razu zyskała pozycję lidera, również dzięki nowej technologii AIR.MaxiTM, która gwarantuje równomierne rozprowadzanie powietrza przy użyciu systemu wielu wentylatorów.

 


Podczas zwiedzania fabryki uderzył nas fakt, że pracuje w niej bardzo dużo kobiet i osób młodych. Większość procesów jest zmechanizowana. O wizji firmy, która polega na skupieniu na człowieku (pracowniku i kliencie), opowiadali Artur Przybylak oraz Damian Nielaba. Jak działają piece Unox, uczestnicy wydarzenia sprawdzili na własnych podniebieniach, ponieważ towarzyszył mu pokaz wraz z degustacją. Podczas niego prezentowane były możliwości SPEED-X, czyli pierwszego pieca elektrycznego na świecie z funkcją mikrofali, przyspieszonego pieczenia (pół kilograma kurczaka w 15 minut!) i automatycznego mycia.

 



Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji