dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Targi Savpol w odświeżonej formule

Tegoroczna edycja Targów Branżowych Savpol zakończyła się wielkim sukcesem. Z pewnością przyczyniła się to tego ich zmieniona formuła – targi autorskie zamiast corocznych dni otwartych – nowa jakość w branży piekarniczej, cukierniczej, lodziarskiej i HoReCa, która zyskała uznanie naszych partnerów biznesowych.

Targi Branżowe Savpol 2017 odbyły się pod koniec września w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w ścisłym centrum Katowic, w sąsiedztwie znanego wszystkim Spodka. Atrakcyjna lokalizacja to nie jedyna nowość targów. W tym roku zdecydowaliśmy się na dwudniową edycję, by umożliwić uczestnictwo w nich jak największej liczbie osób. W targach wzięło udział blisko 80 firm z całego świata, prezentując bogatą ofertę surowców oraz specjalistycznego sprzętu dla branży piekarniczej, cukierniczej, lodziarskiej i HoReCa. Cieszy nas ta znakomita frekwencja.

 

Po raz pierwszy zorganizowaliśmy Ogólnopolskie Mistrzostwa Savpol dla cukierników, piekarzy i lodziarzy z atrakcyjnymi nagrodami dla najlepszych w swoim fachu. Udoskonaliliśmy także Strefę Pokazową, w której technolodzy, doradcy kulinarni i zagraniczni eksperci zaprezentowali praktyczne zastosowanie produktów z naszej oferty oraz mnóstwo inspiracji.

 

Uczestnictwo w targach branżowych było również okazją do zapoznania się z aktualnymi trendami na sezon jesienno-zimowy. Liczne nowości produktowe oraz atrakcyjne koncepty to elementy niezmiennie towarzyszące wydarzeniom organizowanym przez naszą firmę. Największe zainteresowanie wzbudziły m.in. jesienne smaki lodów na komponentach Fabbri, słone przekąski na bazie mieszanek AlfaPro Granix, kawy Malongo, tartaletki Confiletas czy margaryny Vortella. Na szczególną uwagę zasługiwały liczne inspirujące koncepty: innowacyjna mobilna lodziarnia w kontenerze, food fingers, fit śniadania, kanapki na wiele sposobów i bakery corner.

 

Atrakcją wieczoru był występ kabaretowy Cezarego Pazury. Znany aktor zaprezentował przezabawne monologi, którymi zdobył publiczność zgromadzoną w katowickim MCK-u.

Jeszcze raz chcemy podziękować wszystkim uczestnikom Targów Branżowych Savpol 2017. Cieszą nas niezwykle pozytywne opinie napływające od klientów, wystawców i przedstawicieli prasy branżowej. To ogromne wydarzenie, które zbiegło się z 25-leciem istnienia firmy, nie odbyłoby się bez Państwa udziału.

materiał prasowy Savpol


Bieżące wydanie czasopisma

W nowym Panie nadają tonu. Monika Walecka odczarowuje stereotyp piekarza, Madame Caramel przewodzi po kulinarnych zakątkach Paryża, a sensorka Renata Januszewska odkrywa smakowe niuanse w czekoladzie. Pań nie brakuje w nowym dziale Rzemiosło Przyszłości, jednak mamy też zacne grono Panów. Sprawdź, kto i co się za tym kryje.

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji