...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , tortownia.pl, materiał promocyjny

Torcik Truskawkowe Lato

autor: Marcin Zych: Mistrz cukiernictwa, na co dzień kierownik produkcji w Pracowni Cukierniczej tortownia.pl gdzie zdobywa kolejne umiejętności od mistrzyni Bożeny Sikoń - Wojtal. Nauczyciel w Akademii tortownia.pl.

Receptura
1 rant o średnicy 18 cm
1 rant o średnicy 16 cm

Spód Owsiany
120g herbatników owsianych
20 g masła

Zmielone herbatniki owsiane połączyć z roztopionym masłem, masę umieścić w rancie o średnicy 18 cm wyłożonym folią. Ugnieść.

Karmelizowane truskawki - konfitura
30 g cukru białego
30 g cukru brązowego
450 g truskawek
listki bazylii
3 szt. płatków żelatyny

Na suchą rozgrzana patelnię wsypać oba cukry, karmelizować. Gdy osiągną złoty kolor dodać umyte, odszypułkowane i pokrojone w ćwiartki truskawki oraz posiekane listki bazylii. Smażyć delikatnie mieszając aż karmel się rozpuści. Zdjąć z palnika, dodać namoczone płatki żelatyny.

Na spodzie owsianym ułożyć 16 cm rant, do środka, którego wyłożyć ostudzoną konfiturę. Wszystko schłodzić – dopiero, gdy konfitura stężeje można ostrożnie wyciągnąć mniejszy rant zachowując powstały margines.


Ganache czekoladowy
90 g pulpa z marakui
75 g syropu glukozowego
270 g czekolady deserowej

Pulpę z marakui podgrzać z syropem glukozowym, wlać do czekolady i energicznie wymieszać. Gdyby czekolada się nie rozpuściła, całość delikatnie podgrzać. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego, uzupełnić nią margines pomiędzy rantem a konfiturą. Ganache wyłożyć również na wierzchu, całość wygładzić i wystudzić.

Dekoracja
Truskawki
Karmel
Bazylia

Schłodzony torcik udekorować świeżymi truskawkami, nitkami z karmelu i listkami bazylii.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji