...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

VI Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych już w lipcu!

17. lipca w Ogrodach Hortulus Specatbilis odbędzie się kolejna edycja Kulinarnego Festiwalu Kwiatów Jadalnych. Hasło przewodnie tegorocznej edycji brzmi: Ziołowe kwiaty – magiczne przyprawy. Poznaj bogaty program imprezy!

Jadalne kwiaty to nie tylko jeden z najpopularniejszych elementów dekoracji tortów okolicznościowych, ale też częsty składnik deserów czy lodziarskich witryn. Zainteresowanie tym tematem, jak też ziołami, ciągle rośnie w branży gastronomicznej. A odpowiedzią na ten popyt jest kolejna edycja Festiwalu Kwiatów Jadalnych, które odbędzie się 17-18. lipca 2021 r. w Dobrzycy. W programie, m.in. liczne prelekcje, warsztaty, animacje oraz plenerowe gotowanie z wykorzystaniem kwiatów jadalnych. Na festiwalu również zaproszeni eksperci będą udzielać rad odnośnie ogrodnictwa, żywienia i kosmetyki, w której wykorzystuje się kwiaty jadalne. Nie zabraknie stoisk wystawienniczych z regionalnymi, tradycyjnymi i ekologicznymi produktami.

 

 

Główną atrakcją festiwalu jest kwiatowa kuchnia. Jej Szef Mariusz Siwak przygotuje dania z wykorzystaniem ziół i kwiatów jadalnych. Kucharze wybrali do menu takie potrawy: sałatka makaronowa z kwiatami oregano, orzeźwiająca lemoniada  z kwiatami mięty czy bazyliowe pesto. W daniach nie zabraknie również innych kwiatów jadalnych takich jak: liliowce, aksamitki, nasturcje czy begonie. Oczywiście dania przygotowane przez Szefa Mariusza będzie można degustować. Nie trzeba się martwić o jadalność wykorzystanych kwiatów. O to zadba dr biochemii Małgorzata Kalemba-Drożdż. Autorka książek poprowadzi również prelekcje o kwiatach jadalnych, ich właściwościach i zastosowaniu.

 


Festiwal będzie doskonałą okazją do uzupełnienia domowych spiżarni. Swoje specjały zaprezentuje ponad 40 wystawców. Producenci produktów ekologicznych i regionalnych pochwalą się swoimi najlepszymi sokami, marynatami, konfiturami, octami czy miodami. W gronie wystawców nie zabraknie również producentów naturalnych kosmetyków czy kwiatów i ziół. Do tegorocznej edycji ponownie dołączy Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa z programem Polska Smakuje. Na pewno uda się wybrać dla siebie pyszne i zdrowe produkty.

 


Festiwal jest jedyną tego typu imprezą organizowaną w Polsce na tak szeroką skalę.
Kiedy: 17 – 18 lipca. Gdzie: w Ogrodach Hortulus Specatbilis, w Dobrzycy.

 


 Więcej ninformacji >>> KLIK!

Bieżące wydanie czasopisma

Czekolada, bajgle i cruffiny - w najnowszym wydaniu wgryzamy się w tematy, które mocno kojarzą się w jesienią i powrotem do szkoły. Oprócz tego częstujemy też nowinkami, takimi jak mąka z owadów. Szukamy makaronikowych inspiracji.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać








    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji