...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Wedlowski Pałac Kultury o smaku karmelu

Wedel postanowił hucznie świętować tegoroczny Międzynarodowy Dzień Czekolady. 4 września na Placu Defilad w Warszawie marka zaprezentowała czekoladową rzeźbę Pałacu Kultury autorstwa maestro czekolady Janusza Profusa.

Na słodkim monumentem pracował 5-osobowy zespół Pracowni Rarytasów E. Wedel, co zajęło mu bagatela 400 godzin! Do jego stworzenia zużyto 440 kg nowej, pełnej czekolady o smaku karmelowym. – Łatwo policzyć, że gdyby jedna osoba jadła tabliczkę czekolady dziennie, nasza rzeźba starczyłaby jej na niemal 13 lat – mówi w rozmowie z „Mistrzem Branży” Janusz Profus. Co ciekawe, czekoladowego Pałacu, odwzorowanego w skali 1:200, nie podtrzymywała żadna konstrukcja.

400 kg czekolady o smaku karmelowym przyjęło formę Pałacu Kultury. W ten sposób firma Wedel obchodziła Międzynarodowy Dzień Czekolady (4 września) połączony z promocją nowej czekolady

Nowa karmelowa czekolada - czy da się pokochać?

To kolejna w ostatnich latach słodka rzeźba przygotowana przez maestro Profusa. Jednymi z bardziej znanych realizacji były powstałe w 2012 roku kopie innych symboli Warszawy: palmy na rondzie De Gaulle’a oraz Stadionu Narodowego. Autor – pół żartem, pół serio – dodaje, że w planach ma wykonanie pełnowymiarowej Kolumny Zygmunta z czekolady.

Maestro czekolady Janusz Profus oraz Joanna Klimas-Profus - kreatywny duet polskich cukierników i pasjonatów rzeźby w czekoladzie

Jacek Baliński

Bieżące wydanie czasopisma

Jaki krem do przekładania, a jaki do tynkowania tortu? Od czego zacząć wegańską rewolucję w cukierni? Co to jest crookie? I czym się różnią świderki Ice Dream Team?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji