...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , KOMPLET Polska, materiał promocyjny

Wielkanocny mazurek stefankowy z percepanowym kremem

autor: Marek Sobkowiak – doświadczony cukiernik z wieloletnim stażem. Mistrz świata cukiernictwa, trzykrotny mistrz Polski w cukiernictwie i główny technolog KOMPLET Polska

Mazurek uchodzi za wypiek tradycyjnie polski, ale w rzeczywistości jego pochodzenie jest bardzo tajemnicze, prawdopodobnie przywędrował do nas z Turcji. Słowo „mazur”, któremu zawdzięcza swą nazwę, oznaczało niegdyś mieszkańca Mazowsza. Określenie to przylgnęło do wypieku, ponieważ był on w tym rejonie wyjątkowo popularny. Mazurek stanowił nagrodę za wstrzemięźliwość w jedzeniu. Podawano go na święta wielkanocne, po czterdziestu dniach postu. Współcześnie postna tradycja nie jest już podtrzymywana, ale mazurki od lat niezmiennie goszczą na polskich stołach wielkanocnych.


RECEPTURA

Blaty cytrynowe (3 blaty, 35 x 55 cm)
1500 g KOMPLET Cytrynowe Soft
1200 g margaryny 80%
400 g jaj
-----------------------
Razem: 3100 g

Krem percepanowy
800 g KOMPLET Masa Percepanowa
400 g margaryny kremowej
400 g masła
------------------------
Razem: 1600 g

Dekoracja
KOMPLET Kiddy Weiss 400 g

Łączna ilość: 5100 g

 

 

Wykonanie
Margarynę napowietrzyć, dozując stopniowo jaja. Pod koniec dodać KOMPLET Cytrynowe Soft. Gotowe ciasto rozprowadzić na papier do pieczenia (3 sztuki). Piec w temperaturze 200°C przez 12 minut.
Margarynę i masło napowietrzyć, połączyć z masą percepanową. Gotowym kremem przełożyć cytrynowe blaty (proporcje warstw 600/600/400). Polewę rozpuścić i nanieść na wierzch ciasta. Dekorować dowolnymi elementami z cukru lub czekolady.



Marek Sobkowiak – doświadczony cukiernik z wieloletnim stażem. Mistrz świata cukiernictwa, trzykrotny mistrz Polski w cukiernictwie i główny technolog KOMPLET Polska. Od lat przekazuje polskim cukiernikom swoją wiedzę i doświadczenie, mając pewność, że zamienią się one w wypieki cieszące oko i podniebienie. Zdaniem Marka Sobkowiaka pasja, wyobraźnia i radość tworzenia to niezbędne elementy pozwalające na kreowanie i odkrywanie nowych smaków zamkniętych w oryginalnych kształtach.


Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez KOMPLET Polska

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji