Piekarnia i cukiernia to znany tandem od lat. Całkiem niedawno dołączyła również do niego restauracja! Dlatego jeśli jesteś piekarzem lub cukiernikiem lub prowadzisz swój zakład, warto odwiedzieć targi WorldFood Warsaw!
Kuchnie różnych krajów, najlepsze produkty żywnościowe, specjalności regionalne, napoje i soki naturalne, słodkie i pikantne przekąski a wszystko pachnące ziołami i przyprawami z całego świata zaprezentowane przez znanych kucharzy warszawskich restauracji – to wszystko czeka odwiedzających na targach WorldFood Warsaw.
W tym roku atrakcją targową będzie pawilon włoski Bellavita, w którym odbędą się warsztaty i pokazy kulinarne z udziałem m.in. Andrea Camastra – szefa kuchni i współwłaściciela warszawskiej restauracji Senses odznaczonej prestiżową gwiazdką Michelin, Umberto Vezzoli z T. Bistrot by Mezoli z Milanu oraz Tomasza Koleckiego z Polskiego Stowarzyszenia Sommelierów.
Szef restauracji „Pod Gigantami” Paweł Zieliński i Marzena Gromelska – szef Chianti Kręgliccy zademonstrują wykwintną włoską kuchnię, szczególną uwagę poświęcając serom i „primi piatti”. Pizzermani z Neapolu poprowadzą warsztaty przygotowywania prawdziwej włoskiej pizzy. Ponad sześćdziesięciu włoskich producentów żywności i napojów zaprezentuje autentyczne wyroby, wyróżniające się spośród tysiąca innych jakością, marką i historią.
Szef kuchni, ekspert kulinarny, wieloletni działacz Slow Food Polska, Kuba Korczak poprowadzi wykład połączony z pokazem kulinarnym i degustacją: „Wydarzenia kulinarne najskuteczniejszą formą promocji marki spożywczej.”
Jarosław Uściński, Szef Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, właściciel restauracji Moonsfera, poprowadzi warsztaty i pokazy kulinarne świątecznej kuchni polskiej, a Kevin Aiston znany kucharz – strażak (program „Europa da się lubić” ) zaprezentuje smakowite steki wołowe i inne specjalności kuchni angielskiej.
W ramach targów Organizatorzy zorganizowali także w specjalnej strefie pokazy kulinarne kuchni tajskiej i meksykańskiej.
Ze względu na wyjątkowy, przedświąteczny czas, podczas targów odbywać się będzie wydarzenie: WIELKANOC - MIĘSNE ŚWIĘTA - POLSKA TRADYCJA, w ramach cyklu imprez promujących polskie mięso wieprzowe i wołowe oraz ich przetwory w okresie Świąt Wielkiej Nocy na terenie całego kraju. Podczas targów WorldFood Warsaw 2017 odbędzie się prezentacja Stołu Wielkanocnego wraz
z degustacjami dla publiczności, a także IX Ogólnopolskie Spotkanie Przetwórców i Handlowców Branży Mięsnej.
W targach weźmie udział ponad 300 Wystawców z branży spożywczej z 23 krajów świata.
Liczne patronaty mediów ogólnopolskich ibranżowych umożliwiają szeroką promocję oraz dają szansę na prezentację firm, stoisk i możliwości branży spożywczej , ale także relacje z części merytorycznych i wydarzeń towarzyszących.
Nie może Was zabraknąć podczas targów WorldFood Warsaw!!!
Data: 11-13 kwietnia 2017
Miejsce: EXPO XXI WARSZAWA, ul. Prądzyńskiego 12/14
Rejestracja on-line: KLIK!