...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , PSR w Gdańsku, materiał promocyjny

Wyśmienita babeczka z ciasta kruchego z owocami

uczeń: Bartosz Dąbrowski, Pomorskie Szkoły Rzemiosł Gdańsk
nauczyciel prowadzący: Maria Rybarczyk

SKŁADNIKI

Ciasto kruche
1 kg  Margaryny (5 kostek)
0,5 kg Cukru
6 Jaj
0,5 l Wody
4 kg Mąki

Krem budyniowy
3 l Mleka
500g Cukru
300g Mąki
360g Skrobi
540g Margaryny

Owoce
3 Brzoskwinie
3 Mandarynki
2 Kiwi
300g Winogron
8 Truskawek



SPOSÓB WYKONANIA

Ciasto kruche
Margaryne  z  cukrem ubijać na  wolnych obrotach, małym strumieniem wlewać jajka wodę i cały czas  mieszać na wolnych obrotach i na  koniec dodać mąke  stopniowo z  proszkiem do pieczenia  i zamieszać. Gotowe ciasto uformować w foremce do babeczek i piec w temperaturze ok. 180 stopni przez 10-15 minut. Po upieczeniu odstawić  do ostygnięcia

Krem budyniowy
Na samym początku ugotowac mleko po ugotowaniu poczekać aż  przestygnie i dodać cukier, mąkę, skrobię i zamieszać. W osobnym naczyniu podbić margarynę i podgrzać (w  zależności od  twardości). Na końcu wrzucić ją do ugotowanego mleka  z  pozostałymi składnikami i zamieszać. Gdy krem będzie  gotowy  wlać w  ostudzone babeczki i przyozdobic  pokrojonymi owocami.

Smacznego!



Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji