...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Zabawa w Młynie Dobra!

Wszyscy, którzy są ciekawi, jak produkuje się mąkę, jakie rodzaje chleba można upiec i jak wygląda młyn od środka będą mieć okazję 20 sierpnia 2022 roku wejść do jednego z dolnośląskich młynów, zwiedzić go i spróbować bochenków niemalże prosto z pieca.

Uczestnicy pachnącej chlebem imprezy będą mogli zajrzeć do młyna Ireneusza Greli – bohatera tekstu wydania specjalnego  Mistrza Branży, który w całości poświęcony jest pieczywu i mące. Młyn leży w wiosce o uroczej nazwie – Dobra, w gminie Dobroszyce, w województwie dolnośląskim. Goście oprowadzani po zabytkowym młynie dowiedzą się o jego historii, o pracy młynarza i o tajnikach młynarstwa. O wszystkim opowie młynarz z trzydziestosześcioletnim doświadczeniem, bo od tylu lat Ireneusz Grela pracuje w młynarstwie. Dla niego to nie tylko praca, ale pasja, którą zaraził także swoich najbliższych.

Dla najmłodszych atrakcję stanowić będą pokazy mielenia mąki na starych żarnach oraz lekcje rozpoznawania gatunków zbóż i ich szkodników. Nie zabraknie również części degustacyjnej i artystycznej. Pizza i wszelkie rodzaje ciast – taki będzie poczęstunek dla wszystkich gości. Swoje obrazy, pełne kolorów, pokaże małopolska malarka – Małgorzata Rohowska.  Na miejscu będzie można kupić świeże bochenki chleba na naturalnym zakwasie, miody prosto z pasieki, naturalne kosmetyki, zioła i wyroby najlepszych – jak zapewnia organizator – zielarek. Doświadczeni młynarze i pasjonaci młynarstwa nie chcą pozwolić na wymarcie tego zawodu. Robią wszystko, by opowiadać o młynach, integrować środowisko i edukować klientów. Spotkanie 20 sierpnia br. w Młynie Dobra to znakomita okazja do poszerzenia wiedzy i miłego spędzenia czasu. 

 

 

KSZ


Bieżące wydanie czasopisma

Czy absolwenci szkół gastronomicznych mają dobry start? Jak wykonać tort na 600 osób w 1-osobowej pracowni? Czy przekształcenie swojej działalności w spółkę dziś się opłaca? Czym różni się szarlotka od jabłecznika?

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji