...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Unox, materiał promocyjny

Zapraszamy do bezpłatnego przetestowania pieców UNOX

Firma UNOX stworzyła możliwość darmowego przetestowania pieców
w cukierni, piekarni, punkcie piekarniczym i gastronomicznym


Odkryjesz, jak bardzo pomocne mogą być zaawansowane technologie stosowane w piecach BAKERTOP MIND.Maps oraz CHEFTOP MIND.Maps i jak duży wpływ mają na sukces Twojego biznesu.

Bepłatnie przetestuj piec UNOX w piekarni, cukierni, punkcie gastronomicznym


Szczegóły pod tel. 665 232 000

https://www.facebook.com/unoxpl
http://www.unox.com/


 
Unox Profesjonalne Piece
Posiadanie profesjonalnego pieca w kuchni, laboratorium, cukierni czy gastronomii, odgrywa kluczową rolę zarówno w realizacji udanych potraw, jak i w przyjęciu bardziej dochodowej metody pracy, która zwiększa jakość i zysk. Konwekcja, wilgotność i konwekcja lub piec konwekcyjno-parowy: który wybrać? Piec konwekcyjny wyposażony jest w jeden lub kilka wentylatorów (dlatego nazywany jest również piecem wentylacyjnym) i wykorzystuje krążące w nim gorące powietrze do gotowania potraw. Dzięki ruchowi konwekcyjnemu ciepło jest równomiernie rozprowadzane w powietrzu i dzięki temu gotowanie potraw jest jednorodne. Profesjonalny piec konwekcyjny nadaje się do pieczenia mrożonych wypieków, ciastek lub prostych produktów, takich jak ciastka kruche, które nie wymagają specjalnych warunków klimatycznych podczas procesu pieczenia. Piec konwekcyjny z wilgocią ma takie same właściwości jak piec wentylatorowy, ale z dodatkiem pary. W tym przypadku elementy, które zamierzamy sprawdzić to: czas, temperatura, prędkość i wilgotność powietrza. Różnica między piecem konwekcyjnym z wilgotnością a piecem konwekcyjnym polega na tym, że ten pierwszy został stworzony do wykonywania bardzo prostych technik gotowania, jak te opisane powyżej, wykorzystując fakt, że może obsłużyć dodawanie procentowej ilości pary w celu przyspieszenia procesu gotowania lub rozszerzenia gamy produktów, które mogą być gotowane. Przykład? Jeśli podczas pierwszej części gotowania musimy upiec świeży rogalik, który wymaga dokładnej procentowej zawartości wilgoci, z pewnością pierwszy wybór padnie na piec konwekcyjny z wilgocią. Jednak piece te nie są przeznaczone do obsługi procesów gotowania o dużej wilgotności procentowej, takich jak gotowanie na parze. Profesjonalny piec konwekcyjny z wilgotnością powietrza nadaje się do pieczenia nawet świeżego ciasta, jednak może mieć pewne ograniczenia podczas pieczenia niektórych rodzajów chleba lub wypieków, które wymagają użycia pieca konwekcyjnego, który może nasycić komorę pieczenia parą w ciągu zaledwie kilku sekund. Piec konwekcyjno-parowy (lub trójwartościowy) jest maksymalnym wyrazem profesjonalnego pieca. Został on stworzony w celu uwzględnienia wszystkich warunków klimatycznych niezbędnych do zakończenia procesu gotowania: od gotowania na parze do grillowania. Profesjonalny piec konwekcyjno-parowy jest w stanie ugotować wszystko. I jest tak skonstruowany, aby wytrzymać wszystkie warunki. Profesjonalny piec konwekcyjno-parowy pozwala wybrać procentową wilgotność, jaką chcemy mieć w komorze gotowania. Ponadto, dzięki niektórym specjalnym technologiom, inteligentne piece konwekcyjno-parowe Unox mogą automatycznie rozpoznawać ilość zapieczonego jedzenia, właściwości i warunki klimatyczne, w których należy pracować, automatycznie dostosowując ustawienia, aby zapewnić doskonały rezultat w każdych warunkach. Piece profesjonalne mogą być elektryczne lub gazowe, manualne lub cyfrowe. Piec manualny jest tym, który posiada klasyczne pokrętła. Jest on bardzo intuicyjny i nadaje się do prostych technik gotowania. Z kolei piec cyfrowy jest idealny do bardziej zaawansowanych zastosowań i ma tę zaletę, że może programować, dostosowywać i zapisywać przepisy. Gama profesjonalnych pieców Unox Istnieją różne rodzaje profesjonalnych pieców, które muszą być wybierane zgodnie z indywidualnymi potrzebami każdego szefa kuchni i różnią się w zależności od miejsca przeznaczenia, rodzaju wykorzystania, budżetu, rodzaju gotowania i rodzaju działalności, w której Państwo działają. Unox produkuje wszystkie typy profesjonalnych pieców, aby sprostać potrzebom każdego segmentu przemysłu spożywczego: - Piece konwekcyjne Piece konwekcyjne z zaparowaniem Piece Konwecyjno - parowe Gama pieców konwekcyjnych to LINEMICRO i BAKERLUX SHOP.Pro™ GO. Piec konwekcyjny z zaparowaniem obejmuje BAKERLUX SHOP.Pro™ MASTER, TOUCH & LED oraz LINEMISS BAKERLUX. Najwyższej klasy produkty to CHEFTOP MIND.Maps™ BIG, CHEFTOP MIND.Maps™ COUNTERTOP, CHEFTOP MIND.Maps™ COMPACT, CHEFLUX dla gastronomii oraz BAKERTOP MIND.Maps™ BIG, BAKERTOP MIND.Maps™ COUNTERTOP dla cukierni i piekarni. Dlaczego warto wybrać piec samoczyszczący się Codzienne czyszczenie pieca może być dużym wysiłkiem, ale jest to czynność niezbędna, aby uniknąć awarii lub zanieczyszczenia żywności podczas gotowania, a także aby zapewnić wydajność urządzenia i spełnić standardy higieny profesjonalnej kuchni. Nie zawsze łatwo jest zrozumieć stopień zabrudzenia komory gotowania i wybrać najbardziej odpowiedni program czyszczenia. Z tego powodu firma Unox stworzyła innowacyjny profesjonalny piec samoczyszczący. Dzięki bardzo precyzyjnym czujnikom weryfikuje on ilość zgromadzonych zanieczyszczeń i na podstawie tej oceny dobiera najbardziej efektywny program mycia w każdej sytuacji, unikając strat wody i detergentu. Piece UNOX są inteligentnymi piecami samoczyszczącymi.

Bieżące wydanie czasopisma

Czekolada, bajgle i cruffiny - w najnowszym wydaniu wgryzamy się w tematy, które mocno kojarzą się w jesienią i powrotem do szkoły. Oprócz tego częstujemy też nowinkami, takimi jak mąka z owadów. Szukamy makaronikowych inspiracji.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać








    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji