...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , CKZiU w Gdańsku, materiał promocyjny

Zdrowe świąteczne muffinki

Autorzy: Kółko cukiernicze w CKZiU Nr 2 w Gdańsku: Anita Polkowska, Natalia Kamińska, Alicja Jung – Żak , Natalia Zarębska, Dawid Różyński
Nauczyciel: mgr inż. Halina Łankiewicz

Receptura

Składniki
120 g maki pszennej pełnoziarnistej
50 g płatków owsianych
25 g otrębów pszennych
100 ml kefiru
50 ml oleju
180 g miodu
1 jajko
2 jabłka
6 g przyprawy do piernika
10 g proszku do pieczenia

 
Sposób wykonania
Suche składniki takie jak: mąka, płatki owsiane, otręby proszek do pieczenia i cynamon należy wymieszać.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce z małymi oczkami. Owoce zmiksować z kefirem, olejem, miodem i jajkiem.
Szybko wymieszać suche składniki i mokre.
Ciastem napełnić do 3 wysokości, wyścielone papilotkami, foremki posypać płatkami owsianymi.
Piec ok. 30 min w piekarniku nagrzanym do temp. 190o C. 
Muffinki wystudzić.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego Nr 2 w Gdańsku

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji