...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Zero waste w piekarni i cukierni, czyli Dni Otwarte Polmarkus 2022

Jak produkować by nie marnować? - na to pytanie odpowiedzi szukali branżowi specjaliści podczas corocznych Dni Otwartych Polmarkus w Pyskowicach.

Godziny prelekcji, promocje, konkursy i wiele nowości to tylko namiastka tego co czekało na odwiedzających podczas XXII Dni Otwartych organizowanych przez firmę Polmarkus. Po kilku latach przerwy w organizacji targów związanej z pandemią DO wróciły do kalendarza cukierników, piekarzy i lodziarzy, aby ci spragnieni nowej wiedzy mogli ją w pełni nasycić. Wydarzenie sprowadziło  27-28 września 2022 do Pyskowic rzesze odwiedzających, którzy chcieli posłuchać prelekcji dotyczących tematu zero waste i poznać nowości producentów na sezon jesienno-zimowy.

 


O trendach i nowościach w branży cukierniczej, piekarskiej i czekoladowej w duchu "less waste” opowiedziała Agata Baldwin - Trade Marketing Specialist w Barry Callebaut Polska. Natomiast Arkadiusz Stachańczyk - dyrektor Projektów Strategicznych Jantar Sp. z o. o. przedstawił rozwiązania samoobsługowe w nowoczesnym handlu.  Wokół biznesu w duchu zero waste i  zarabianiu na stratach!”- opowiedzieli z kolei Bartłomiej Gargula, Renata Cegłowska oraz Justyna Samul z TooGoodToGo.

 

 

Prelekcję w temacie optymalizacji kosztów w piekarniach, cukierniach i lodziarniach wygłosił Wojciech Plona – prezes zarządu Plona Consulting. A Marcelina Siudek Group Product Manager w Dziale Nestle Professional zaprezentowała trendy plant-based w Polsce i ich miejsce w branży cukierniczo-piekarskiej. Na koniec Monika MuchaCzas przedstawiła rozwiązania na sprawną reorganizację w firmie. Wystawiło się ponad 50 wystawców zarówno krajowych, jak i zagranicznych.

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

W czym tkwi fenomen bento cake? Co zagraża dziś najmocniej lodziarniom rzemieślniczym? Jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach Sigep?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



     

    Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

    wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
     


    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    żytni IG niski indeks

    oprogramowanie dla piekarni

    Wypieki wegańskie puratos

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji