...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Zmagania młodych cukierników i piekarzy w Poznaniu

W Poznaniu, 1-2 kwietnia br., 18 młodych adeptów cukier­nictwa z całej Polski walczyło o laur zwycięzcy podczas XVII edycji Ogól­nopolskiego Turnieju Cukierniczego im. W. Kandulskiego. Zgodnie z regulaminem uczniowie mieli przygotować: trzypiętrowy tort, ciastka bankietowe, figurki marcepanowe i oko­licznościowy napis.

Tegoroczny Turniej wygrał Mateusz Szy­mański, uczeń Zespołu Szkół im. Zamoy­skich w Rokietnicy, który praktyki odby­wa w Cukierni Kandulski. Drugie miejsce zajęła Milena Narożna, która praktykuje w Cukierni „Kuczora” we Wrześni, a trze­cie miejsce wywalczyła Weronika Stimma z Cukierni Sowa w Bydgoszczy.  Robert Einbacher, zastępca przewodni­czącego Komisji Oceniającej, podkreślił, że z roku na rok wyraźnie podnosi się poziom przygotowania uczestników kon­kursu. Uczestnicy coraz śmielej stosują nowe technologie cukiernicze i nie boją się nowatorskich połączeń smakowych oraz wprowadzania smakowych niespodzianek w sam środek tortu. To nie tylko podnosi rangę konkursu ale pozwala być spokojnym o przyszłość cukiernictwa.

Mateusz Szymański (z lewej) – najlepszy cukiernik XVII Ogólnopolskiego Turnieju Cukierniczego im. W. Kandulskiego. Co ciekawe, swoje umiejętności szlifuje w Cukierni Kandulskiego u Roberta Einbachera (po prawej).

 

3-4 kwietnia br. w XVI Ogólnopolskim Turnieju Piekarniczym im. Anny But­ki wystartowało 12 osób całej Polski. W pracowni Zespołu Szkół Przemysłu Spo­żywczego w Poznaniu na ul. Warzywnej pie­karze piekli tzw. bułki zwykłe, knyple i ple­cionki, a także chałki, rogale i drożdżówki. Musieli także przygotować wyrób artystyczny na dowolny temat. Każdy z nich musiał także wyeksponować jak najładniej swoje wypie­ki, a przed Komisją Oceniającą opowiedzieć o swojej pracy.

Mateusz Czarnecki (po prawej) był najwy­żej oceniony wśród młodych piekarzy. Na co dzień tegoroczny zwycięzca praktykuje w radomskiej Piekarni Pawła Pastuszka (w środku).

 

Najlepszym młodym piekarzem okazał się Mateusz Czarnecki, uczeń Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu. Drugie miejsce zajęła Sylwia Kwiatkowska, która uczy się w Centrum Kształcenia Za­wodowego i Ustawicznego nr 2 w Gdańsku. Na trzecim miejscu uplasował się Tomasz Kucharski, który uczy się w Zespole Szkół Zawodowych nr 2 we Wrześni. Katarzyna Mojzykiewicz gratulowała wszyst­kim uczestnikom, dziękowała za odwagę, jaką wykazali się, startując w tej rywalizacji.

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji