...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AS

Platynowy Medal im. Jana Kilińskiego dla p.Stefana Busia

20 września br. z pewnością zapisał się w pamięci nestora nowodębskiego piekarnictwa Stefana Busia jako data szczególna. Tego właśnie dnia został uhonorowany – jako trzecia osoba w historii – Platynowym Medalem im. Jana Kilińskiego, czyli szczególną odznaką przyznawaną za zasługi dla polskiego rzemiosła.

75-letni dziś Buś zaczął pracę zawodową w 1957 r., a osiem lat później mógł się poszczycić już własną piekarnią. Jego zakład Chle-Buś działa bez mała 50 lat i przez ten czas podbił serca mieszkańców Nowej Dębej i okolic doskonałymi wypiekami. Dziś nazywany ambasadorem ludzkiej dobroci piekarz zatrudnia 20 pracowników, ale w najlepszych latach pracowało u niego nawet trzy razy więcej osób, a produkcja szła pełną parą niemal bez przerwy. Na wrześniowej uroczystości w miejscowym kościele pw. Matki Bożej Królowej pojawiło się kilkaset gości. Stefan Buś wraz z żoną Krystyną odebrał medal z rąk prezesa Związku Rzemiosła Polskiego Jerzego Bartnika i prezesa Izby Rzemieślników i Przedsiębiorców w Kielcach Krzysztofa Orkisza. – Jest to zbiorowa odznaka dla całego zespołu. Na sukces pracują właściciel, małżonka, rodzina i współpracownicy – zaznaczył Bartnik. – Nazwisko Buś to nazwisko naszej ziemi i chcielibyśmy, by Nowa Dęba miała jak najwięcej takich ludzi, którzy wyróżniają się przedsiębiorczością i są wizytówką tego regionu – dodał burmistrz Wiesław Ordon. Redakcja „Mistrza Branży” składa serdeczne gratulacje i życzy dalszych piekarniczych sukcesów!

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji