...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

SIGEP 2016: Przewodnik po emocjach

Już odliczamy dni do rozpoczęcia 37. edycji jednej z najważniejszych na świecie wystaw w branży lodziarskiej i cukierniczej – SIGEP. Od 23 stycznia przez 5 dni we włoskim Rimini na odwiedzających będzie czekać moc atrakcji, w tym elektryzujące uwagę mistrzostwa dla lodziarzy i cukierników.

Po zeszłorocznym sukcesie (ponad 187 tysięcy gości, w tym aż 38 000 z zagranicy) nadchodząca odsłona targów zapowiada się równie interesująco. Ponownie w jednym miejscu zbiorą się przedstawiciele branży lodziarskiej, cukierniczej, piekarskiej i rynku kawy, by zaprezentować najnowsze urządzenia, surowce i technologie.

Targi to również szereg konkursów, pokazów czy seminariów organizowanych każdego dnia. Zapraszamy do zapoznania się z PROGRAMEM wydarzeń, z którego my wyłuskaliśmy branżowe mistrzostwa, które zapewnią wiele emocji i wrażeń.

Bodaj najbardziej prestiżowym wydarzeniem będzie 7. edycja Coppa del Mondo della Gelateria, czyli organizowane co dwa lata mistrzostwa świata lodziarzy. W 2014 r. polska drużyna zajęła trzecie miejsce – w tym roku szansę powtórzenia (a może poprawienia?) tego wyczynu będą mieli Paweł Petrykowski, Maciej Majzon-Wójtowicz, Marek Moskwa, Michał Wiśniewski pod kierownictwem Michała Doroszkiewicza. 23-25 stycznia w zawodach udział weźmie 14 kilkuosobowych drużyn z pięciu kontynentów, które będą musiały stawić czoła siedmiu konkurencjom (m.in. tort lodowy, rzeźba z lodu).

W 2014 r. Michał Doroszkiewicz znalazł się w składzie polskiej ekipy, która - jako jedyna jak do tej pory - osiągnęła podium w mistrzostwach lodziarskich w Rimini. W tym roku Michał Doroszkiewicz pojawi się jako team manager!

Równie ciekawie zapowiada się The Pastry Queen, czyli Międzynarodowe Mistrzostwa Kobiet w Cukiernictwie – tematem tegorocznych zawodów jest taniec, a panie będą musiały się wykazać umiejętnością zrobienia m.in. obłędnych deserów czekoladowych czy deserków kawowych w pucharku. Rozdanie nagród – 24 stycznia o godz. 17.00.

Każdego dnia targów będzie odbywać się również wydarzenie w ramach bloku Pastry & Culture – na przykład 24 stycznia będzie miała miejsce piąta odsłona Pucharu Włoch w Sztuce Cukierniczej (temat: piosenki, muzyka, artyści), a 26 stycznia – pierwsza włoska edycja zawodów Wake Up Coffee & Espresso Ice Cream.

Oprócz tego nie zabraknie innych cukierniczych rywalizacji – mowa chociażby o drugiej edycji The Star of Chocolate (25 stycznia), której uczestnicy będą mieli za zadanie wykonać m.in. rzeźbę czekoladową, nawiązując przy tym do tematu muzyki jazzowej. Dzień później z kolei odbędzie się Italian Championship Pastry Seniores.

W szranki staną również piekarze! To własnie tutaj emocje będą siegać zenitu podczas międzynarodowych zawodów dla piekarzy Bread in the City, w których weźmie udział 8 zespołów z całego świata. Oceniane będą m.in. ciabatty, chleby ekologiczne i ciasta francuskie. Coś dla siebie na wystawie w Rimini znajdą również wielbiciele kawy oraz pizzy.

Do zobaczenia na miejscu!

autor: Jacek Baliński

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji