czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Prawo i finanse

  • Zostały 2 dni na zmianę formy opodatkowania

    Zostały 2 dni na zmianę formy opodatkowania 0

    Tylko do piątku, 20 stycznia, przedsiębiorcy mogą zmienić formę opodatkowania na kolejny rok. Po raz pierwszy mogą to zrobić elektroniczne, warunkiem jest jednak posiadanie profilu zaufanego lub płatnego podpisu elektronicznego.

    więcej
  • Zarobiłeś do 200 tys. zł w 2016? Możesz wrócić do zwolnienia z VAT 0

    Zwolnienie w VAT w 2017 r. mogą wybrać przedsiębiorcy, których sprzedaż w zeszłym roku zamknęła się w 200 tys. zł. Jeśli w tym limicie zmieścili się też ci, którzy w 2016 r. przekroczyli stary próg i musieli się zarejestrować jako podatnicy VAT czynni, mogą powrócić do zwolnienia już teraz.

    więcej
  • Będzie łatwiej prowadzić firmę? Jakie zmiany czekają nas w 2017 r.

    Będzie łatwiej prowadzić firmę? Jakie zmiany czekają nas w 2017 r. 0

    Początek roku kalendarzowego jak zwykle niesie ze sobą zmiany w przepisach ustaw podatko­wych. Czy będzie to rewolucja, czy tylko drobna korekta? Odpowiedzi na to pytanie każdy z podat­ników musi udzielić sobie sam po przeanalizowa­niu, które zmiany będą miały wpływ na formę i specyfikę prowadzonej przez niego działalności.

    więcej
  • JPK póki co z wymogiem bezpiecznego e-podpisu

    JPK póki co z wymogiem bezpiecznego e-podpisu 0

    Kolejna tura przedsiębiorców zmierzy się z cyfryzacją fiskusa. Następne będą mikrofirmy. Standardem staje się przesyłka przez internet danych o VAT. Warto się przyjrzeć, jak powinien wyglądać ten standard, czyli jak tworzyć pliki JPK, które od 2018 r. będą obowiązkowe już dla wszystkich przedsiębiorców.

    więcej
  • Limity tolerancji wartości odżywczej produktów spożywczych

    Limity tolerancji wartości odżywczej produktów spożywczych 0

    Limity tolerancji dotyczące wartości odżywczej produktów spożywczych są bardzo istotne dla celów etykietowania. Wynika to z faktu, iż wyroby spożywcze mogą nie zawsze zawierać dokładnie taki sam poziom składników odżywczych jaki został obliczony w celu podania na etykiecie. Za różnice może być odpowiedzialnych wiele czynników.

    więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe